Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Daniel Zamfir la RFI: Scorul ALDE la alegerile europene m-a șocat foarte tare, suntem victime colaterale

Daniel Zamfir sinecuri partid stat desfiintate.jpg

Daniel Zamfir susține desființarea a 200.000 de posturi vacante la stat
Daniel Zamfir susține desființarea a 200.000 de posturi vacante la stat
Sursa imaginii: 
Facebook/Daniel Zamfir

Sloganul obscen anti-PSD a contat mai mult decât mărirea salariilor sau climatul economic favorabil, declară la RFI senatorul ALDE Daniel Zamfir. El crede că formațiunea sa este o ”victimă colaterală”, în condițiile în care nu a trecut de pragul parlamentar de 5% la alegerile europene de duminică.

Daniel Zamfir se declară șocat de scorul ALDE la alegerile europene, 4,2%: ”Pe mine, personal, da, m-a șocat foarte tare, pentru că eu în ALDE alături de colegii mei am ales un drum, am spus că vrem să facem legi împotriva abuzurilor, să-i apărăm pe oameni de abuzuri. Sigur că sunt șocat când constat că acel slogan obscen împotriva PSD-ului ne-a atins și pe noi, suntem victime colaterale și iată, acel slogan a fost cu mult mai puternic decât ceea ce vrem noi să facem și anume să-i apărăm pe oameni de abuzuri, dar românii au întotdeauna dreptate atunci când votează”.

Senatorul ALDE constată că sloganurile anti-PSD au fost mai puternice: ”Eu am constatat că acel slogan obscen care s-a vehiculat foarte mult a fost catalogat și de președintele Iohannis ca fiind o acțiune de protest a Opoziției împotriva Puterii, acel slogan se pare că a fost cu mult mai tare, mai puternic, mai profund, decât un slogan pe care eu și partidul meu l-am propus, era acela ”Fără abuzuri!”. Se pare că ”Fără abuzuri!” a pălit în fața sloganului obscen, acela împotriva PSD-ului”.

 

”Românul are memorie scurtă”

 

Daniel Zamfir spune că românul are memorie scurtă și că a contat mai mult ura față de un om care a fost demonizat: ”Mi-e greu să identific acțiuni în favoarea oamenilor ale celor de la PNL, de exemplu (...). Probabil că funcționează și vorba aceea că românul are memorie scurtă, probabil că n-a fost bine nici mărirea salariilor, nici climatul economic, despre care mulți oameni de afaceri vorbesc că este unul favorabil, probabil toate lucrurile astea sunt nesemnificative. A contat foarte tare ura și reacția multor oameni împotriva unui om care a fost demonizat și iată, se decontează acest lucru”.

Senatorul ALDE consideră că Diaspora a dat tonul: ”Acolo, în Diaspora, lucrurile sunt întotdeauna iată, se pare, într-o direcție. Până la urmă și acel slogan obscen tot în Diaspora s-a născut. Se pare că Diaspora a dat tonul”.

 
Daniel Zamfir, despre scorul ALDE la alegerile europene