Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iohannis: PSD nu a putut opri votul românilor. De azi începe schimbarea în bine în România

iohannis_poza.jpg

Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis
Sursa imaginii: 
Facebook/Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la ora 12.00, la Palatul Cotroceni. Șeful statului a salutat votul de la alegerile europarlamentare și de la referendum. Președintele a criticat dur Partidul Social Democrat.

ÎN ACTUALIZARE:

Cele mai importante declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

PNL a obţinut un scor istoric la europarlamentare. PNL şi USR PLUS pot pune baza unei colaborări, alternativă la guvernarea eşuată a PSD.

PNL e pe cale să devină cel mai important partid din România. Felicit și alianța USR PLUS pentru rezultat.

Cer autorităţilor să ia măsuri pentru ca românii din diaspora să poată vota. E inacceptabilă bătaia de joc a autorităţilor la adresa românilor din diaspora.

PSD a primit răsplata pentru atacurile permanente la adresa Justiției.

PSD a avut dreptate să se teamă de voturile românilor, dar nu a putut opri votul în ciuda eforturilor depuse. Românii au fost supuși unor noi umilințe din partea unor guvernanți incapabili să înțeleagă că rolul lor e să fie în sluja cetățeanului, nu împotriva lui.

Votul la referendum mă bucură mult. Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege.

Peste 6 milioane de români au spus da la referendumul pe care l-am convocat pentru viitorul României și au dat astfel o lecție dură populismului, demagogiei și discursului anti-european și antijustiție promovat în campanie și nu numai de PSD. A câștigat România europeană, în care hoții și infractorii stau la pușcărie nu în frunte astatului. Mobilizarea românilor din țară și străinătate a fost impresionantă. Votul de azi ne arată că democrația s-a maturizat, că înțeleg ce armă puternică este votul.

Nimeni nu poate folosi guvernarea în interes propriu. Și pentru asta PSDul a primit votul de blam.

De azi incepe schimbarea în bine în România. Avem multe de reparat după dezastrul produs de PSD în doi ani și jumătate nu doar în domeniul justiției, ci și în economie, sănătate și educație.