Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


ULTIMA ORĂ: Liviu Dragnea, condamnat definitiv la închisoare cu executare

liviu_dragnea_condamnat_definitiv_inchisoar_executare.jpg

Condamnare definitivă pentru Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive (Sursa foto: Facebook/Liviu Dragnea)
Condamnare definitivă pentru Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive (Sursa foto: Facebook/Liviu Dragnea)

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Sentința a fost dată luni de instanța supremă, care a confirmat verdictul inițial, după mai multe amânări.

ACTUALIZARE 6: O mașină cu geamuri fumurii, în care s-ar afla liderul PSD, a plecat de la locuința lui Liviu Dragnea. Mai mulți oameni strânși la casa lui Dragnea au huiduit și chiar au lovit autoturismul.

ACTUALIZARE 5: Liviu Dragnea va fi dus la Rahova, unde va sta timp de 21 de zile în carantină, după care, cel mai probabil, va fi transferat la Penitenciarul  Jilava, unde va executa pedeapsa în regim semisdeschis.

ACTUALIZARE 4: Conform legii, ICCJ  va emite un mandat de executare a pedepsei. Actul va ajunge la Poliție pentru punere în aplicare. Apoi, Liviu Dragnea trebuie să se prezinte la orice secţie de poliţie pentru a fi pus în arest.

ACTUALIZARE 3Patru din cei cinci judecători ai completului s-au pronunțat pentru condamnare. Judecătorul care s-a pronunțat împotrivă a fost de părere că procesul lui Dragnea ar trebui rejudecat, el invocând o posibilă nelegalitate a completului de 3 judecători care a dat decizia în primă instanță.

ACTUALIZARE 2: Suspendarea executării pedepsei de doi ani primită de Liviu Dragnea în dosarul ”Referendumul” a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

ACTUALIZARE 1: Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în cazul președintelui PSD Liviu Dragnea. Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.

...........................................................

Liviu Dragnea a fost condamnat luni la închisoare cu executare. Decizia instanței supreme este definitivă.

Curtea Constituțională ar putea anunța pe 5 iunie o decizie în privința completurilor specializate, o speță care-l vizează tot pe șeful social-democraților români.

Dacă CCR stabilește că înființarea completurilor respective a încălcat legea fundamentală, atunci Liviu Dragnea ar putea avea teoretic o cale extraordinară de atac în instanță.

În prima instanţă, la completul de trei judecători, președintele PSD a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru instigare la abuz în serviciu.