Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dăncilă, după condamnarea lui Liviu Dragnea: Nu există tabere în PSD. Nu-mi dau demisia

dancila.jpg

Premierul mizeaza pe vechea garda pentru a reforma partidul. Geoana spune pas
Premierul mizeaza pe vechea garda pentru a reforma partidul. Geoana spune pas
Sursa imaginii: 
site-ul Guvernului României

Social-democrații s-au întâlnit astăzi la sediul PSD din Băneasa, după condamnarea  lui Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman dar și ca urmare a unor nemulțumiri ridicate de unii lideri de filiale, după rezultatul slabe de la alegerile europarlamentare. “Mâine, am convocat Biroul Politic la 11:00 și Comitetul Executiv la 18:00. Împreună vom vedea cum am greșit, care sunt pașii pe care îi putem face și cum putem acționa în perioada următoare.”, a declarat Viorica Dăncilă, președintele executiv al partidului. 

 

“Indiferent de sentimentele față de Liviu Dragnea, va dați seama că pentru PSD condamnarea președintelui în funcție reprezintă un moment dificil. Uman vorbim de o drama, atât pentru el, cât și pentru familia lui. În caliatate de colegi de partid, suntem alături de el și familia sa. Nu vom comenta în niciun fel decizia instanței", a spus Viorica Dăncilă.

În ceea ce privește rezultatul foarte slab obținut de PSD la alegerile europarlamentare, premierul a anunțat că “se va face o analiză”. "Suntem un partid unit, în momente dificile PSD a strâns rândurile, așa vom face și de acum încolo. Mâine am convocat Biroul Politic la 11:00 și Comitetul Executiv la 18:00. Împreună vom vedea cum am greșit, care sunt pașii pe care îi putem face și cum putem acționa în perioada următoare. (...)

Mulțumesc electoratului pentru votul dat, vom face o analiză să vedem unde am greșit și vom reveni cu soluții să recâștigam electoratul și cred că cea mai bună e să continuăm programul de guvernare. Asigur primarii că vom continuă acordarea fondurilor guvernamentale", a mai spus Viorica Dăncilă. Ea a anunțat și că nu are niciun gând să demisioneze: "Nu-mi voi da demisia, indiferent de solicitările unora sau altora, vom respectă decizia luată în Parlament în urmă unei moțiuni de cenzură, dacă va fi depusă, dar asta nu înseamnă că ne dăm demisia pentru că cineva o cere. Nu există tabere în partid, suntem aici aproape din toate zonele țării. Discuțiile le vom avea în partid, vom ieși mult mai uniți".