Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Schimbări în PSD după era Dragnea. Gabriela Firea preia șefia PSD București, Codrin Ștefănescu nu mai e secretar general

viorica_dancila_propunere_psd_premier.jpg

Premierul Viorica Dăncilă

Apropiaţii lui Liviu Dragnea au rămas fără funcţii, marți, după o şedinţă de aproape șase ore a Comitetului Executiv al PSD.

Oamenii apropiaţi de Liviu Dragnea au rămas fără funcţii ieri după o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD care a durat aproape şase ore. Aproape de miezul nopţii Viorica Dăncilă a anunțat schimbările:

Ana Birchall, Roxana Mânzatu, Natalia Intotero vor fi propuse la Justiţie, Fonduri Europene şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Titus Corlăţean va fi vicepremier în locul lui Birchall, iar Rodica Nasar îl înlocuieşte pe Codrin Ştefănescu ca secretar general.

Gabriela Firea revine în forță în PSD și își reia locul în fruntea PSD București și funcția de vicepreședinte al partidului, la care renunțase în urma disputelor pe care le-a avut în toamnă cu Liviu Dragnea.

În fața presei Premierul Viorica Dăncilă a recunoscut că Liviu Dragnea a pus presiune ca Guvernul să adopte ordonanţa de urgenţă pe Justiţie, care l-ar fi salvat de închisoare.Într-o declarație pe Facebook, fostul ministru al Justiţiei confirmă afirmaţiile făcute de premierul Viorica Dăncilă, conform cărora pe masa Guvernului nu a existat niciun document referitor la amnistie şi graţiere. Tudorel Toader spune că ministerul nu a făcut un astfel de act normativ şi că a refuzat să-şi însuşească vreunul dintre proiectele elaborate în alte „centre de reflecţie”.

În Comitetul Executiv de aseară social democrații au decis să meargă pe mâna lui Marcel Ciolacu pentru şefia Camerei Deputaţilor. El va concura cu deputatul liberal Raluca Turcan care are susținerea PMP și USR.