Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primarul PSD al Bacăului, după CEX: Nu mai merge cu jumătăți de măsură, trebuie să ieșim de la guvernare

primar_psd_bacau_cex_pas_inapoi_guvernare.jpg

Cosmin Necula cere ieșirea PSD de la guvernare (Sursa foto: Facebook/Cosmin Necula)
Cosmin Necula cere ieșirea PSD de la guvernare (Sursa foto: Facebook/Cosmin Necula)

PSD ar trebui să iasă de la guvernare și să se reseteze, pentru că altfel poate ajunge și la 10%, declară la RFI primarul PSD al municipiului Bacău, Cosmin Necula.

Primarul Bacăului spune că ”după votul electoratului din data de 26 mai, în PSD s-a ajuns la o situație în care nu mai merge cu jumătăți de măsură. Într-un fel sau altul, salut toate mutările pe care le-au făcut colegii mei din conducerea PSD, dar cred în continuare că în momentul de față ar trebui să luăm absolut toate măsurile în Partidul Social Democrat, pentru a-i face pe cetățenii români să înțeleagă că ne-am înțeles noi la rândul nostru lecția foarte importantă dată prin votul din 26 mai. Rămân convins și credincios ideii că este momentul să facem un pas înapoi de la guvernare, pentru a avea suficient timp să ne regândim politica de partid, politica de cadre, modalitățile de expresie față de electorat și să cercetăm foarte atent care sunt dorințele electoratului de stânga”.

Cosmin Necula avertizează că ”dacă măsurile de resetare generală și de regândire a politicilor partidului nu se vor face acum, electoratul poate să ne arate că suntem și la 10%, nu doar la 22%”.

În opinia sa, ”nu e momentul de epurări, dar e momentul să vedem foarte clar care e atitudinea de viitor pe care o va avea acest partid și toată conducerea viitoare pe care o va avea acest partid”.

Întrebat dacă liderii PSD nu dau dovadă de ipocrizie, din moment ce atunci când Liviu Dragnea conducea partidul, el a fost susținut, Cosmin Necula a răspuns: ”În momentul de față, PSD se află la un anumit procent electoral. Cred că măsurile de viitor sunt cele mai importante. Pe de altă parte, să știți că PSD este un partid disciplinat, așa suntem noi în PSD și respectăm liderii care se află la conducere. În momentul în care liderii demonstrează foarte cert prin votul cetățenilor că nu aceasta este politica pe care o îmbrățișează cetățenii în marea lor majoritate, pentru că să nu uităm acum, 22% dintre electorii României au demonstrat că PSD nu a greșit, dar 52% au spus că dreapta este cu o soluție mai bună. Deci din punctul ăsta de vedere, cred că trebuie să analizăm, nu persoana X sau persoana Y”.

 
Cosmin Necula, despre criza din PSD, după alegerile europene