Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primarul Iașiului, Mihai Chirica: Nu m-aș întoarce în PSD, ușa deschisă de Viorica Dăncilă nu este a unei case în care s-a făcut curățenie

Primar Iasi Mihai Chirica PSD.jpg

Mihai Chirica: Nu m-aș întoarce în PSD (Sursa foto: Facebook/Mihai Chirica)
Mihai Chirica: Nu m-aș întoarce în PSD (Sursa foto: Facebook/Mihai Chirica)

Primarul municipiului Iași declară la RFI că nu se întoarce în PSD. Mihai Chirica a fost exclus din formațiunea social-democrată în februarie anul trecut, după ce l-a criticat dur pe Liviu Dragnea. Reacția sa vine după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat că toți foștii membri ai formațiunii care au rămas cu sufletul alături de social-democrați sunt bineveniți înapoi în partid. Ea s-a referit în mod explicit la Mircea Geoană, care i-a răspuns însă că nu plănuiește să revină în ”politica militantă”.

Mihai Chirica spune că nu intenționează să revină în PSD: ”Nu m-aș întoarce în PSD, pentru că ușa pe care o deschide doamna Dăncilă nu este a unei case în care s-a făcut curățenie și eu acolo nu intru sub nici o formă, pentru că nu vreau să contribui cu propria mea putere la renașterea peste nu știu câtă vreme a unor persoane de teapa celor care tocmai au fost închise în pușcărie și să fac din nou să sufere poporul român pe mâna mea, să-i văd din nou ieșiți în stradă, huiduindu-se unii pe alții și să transformăm România din nou în centru de atenție internațional, cu exemplul așa nu se face”.

 
Mihai Chirica, despre o eventuală revenire în PSD