Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Teodor Meleșcanu a găsit vinovatul pentru cozile de la secțiile de votare

teodor_melescanu.jpg

Sursa imaginii: 
mae.ro

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, dă vina pe președintele Klaus Iohannis pentru cozile de la votare din străinătate, pentru că a convocat referendumul după ce au fost stabilite secțiile de votare în străinătate. Reacția ministrului vine după declarația șefului statului care, într-o conferință de presă, a cerut demiterea lui Teodor Meleșcanu dar și a ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru proasta organizare a alegerilor din 26 mai.

„Domnul președinte are dreptul să își exprime orice opinii. Chestiunea când vorbim de o demitere trebuie să avem și o bază pentru a cere demisia cuiva, nu doar pe bază de gânduri, întrebări presiuni și așa mai departe.
Nu e vorba de date mincinoase, pur și simplu vinovat de votul în străinătate este practic președintele Iohannis care la 2 săptămâni după ce am stabilit care sunt secțiile de votare la propunerea ambasadelor și la solicitările unor misiuni diplomatice de către un număr semnificativ de cetățeni români și am ajuns la numărul de 441, după două săptămâni dânsul a anunțat că face referendum în aceeași zi. În consecință din 2 secunde care durează votul în general în cabină, având referendum băgat peste votul parlamentarilor europeni, s-a ajuns în jur de 6-7 minute votul și practic nu au putut să voteze toți oamenii mai ales în secțiile aglomerate”, a spus la Antena 3 Teodor Meleșcanu, potrivit Mediafax. El a mai spus că “de fapt, au fost probleme doar în 40 de secții din totalul celor  400 de secții de votare” și că ancheta ministerului se va concentra pe secțiile în care au fost probleme.