Referendumul pe justiție. Președintele cheamă partidele la consultări

iohannis_poza.jpg

Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis
Sursa imaginii: 
Facebook/Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a anunţat, astăzi, că a decis să convoace partidele parlamentare marţi şi miercuri la consultări, pentru a pune în practică rezultatele referendumului pe justiţie. Șeful statului a vorbit si despre cele patru propuneri de noi miniștri, pe care le-a primit de la premierul Viorica Dăncilă.

"6.500.000 de români au răspuns cu Da la cele două întrebări de la referendum, mai exact la fiecare dintre aceste întrebări au răspuns 6 milioane jumătate de români cu Da. Acum suntem în momentul în care trebuie să decidem cum să punem în practică ceea ce a decis poporul prin referendum. Pentru a găsi cele mai bune proceduri, metode, soluţii am decis să convoc partidele parlamentare la consultări pe această temă, fiindcă este evident că ceea ce a decis poporul trebuie să fie pus în practică, adică să fie pus în Constituţie. Asta se face în Parlament în prima fază", a spus preşedintele. Acesta a precizat că tocmai a  trimis invitaţiile pentu zilele de marţi şi miercuri săptămâna viitoare pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii.

"Am primit propuneri pentru miniştri şi mă voi referi doar la una dintre aceste propuneri, celelalte le discutăm cu altă ocazie. Imaginaţi-vă că PSD nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să mi-l propună pe domnul Corlăţean, artizanul carastrofei de la alegerile din străinătate din 2014, de la alegerile prezidenţiale. Deci, nu e suficient că PSD şi-a bătut joc de români în 2014, că PSD şi-a bătut joc de români în 2019, îndrăzneşte PSD să mi-l propună pe artizanul catastrofei de la alegerile din străinătate din 2014. Mi se pare o alegere total nepotrivită şi pot să vă spun acum, la cald, că această propunere va fi clar respinsă. Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic", a mai declarat Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, ieri, şefului statului propunerile de numire a patru noi miniştri. Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlăţean, pentru Ministerul Justiţiei, Ana Birchall, care în prezent asigură interimatul la acest minister, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deţinut acest portofoliu.