Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Paleologu: Teodor Meleșcanu trebuie dat afară, e scandalos ce a făcut

Coronavirus Theodor Paleologu atotputernici dedesubtologi.jpg

Theodor Paleologu: Dedesubtologii intră în transă când se produce o criză (Sursa foto: Facebook/Theodor Paleologu)
Theodor Paleologu: Dedesubtologii intră în transă când se produce o criză (Sursa foto: Facebook/Theodor Paleologu)

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, trebuie demis după problemele la votul din Diaspora de la alegerile europene, declară la RFI fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu. El consideră că șeful diplomației române se cramponează de postul de ministru, lucru inadmisibil.

Theodor Paleologu e de părere că Teodor Meleșcanu ar trebui demis: ”De data asta sunt 100% de acord cu președintele Iohannis. Este absolut inacceptabil cum această fosilă se cramponează de postul de ministru, e rușinos de-a dreptul, pentru că a mai făcut-o lată în urmă cu cinci ani. Este absolut scandalos, rușinos, inadmisibil că același Meleșcanu își bate joc de sute de mii de români din Diaspora. Este absolut obligatoriu nu să-și dea demisia, ci să fie dat afară cu șuturi în fund, să nu i se dea opțiunea să-și dea demisia, el trebuie demis pur și simplu, pentru că este o rușine modul în care a gestionat lucrul ăsta”.

Fostul deputat și ministru crede că Teodor Meleșcanu își încheie cariera într-un mod rușinos: ”Mie într-un fel îmi pare rău pentru el, pentru că termină într-un mod rușinos o carieră totuși importantă, a fost diplomat, a fost ministru de mai multe ori, este lamentabil să termine în felul acesta, repetând ticăloșia pe care a mai făcut-o o dată în 2014. La fel ca și Titus Corlățean. Mie mi se pare incredibil ca PSD să vehiculeze numele lui Titus Corlățean ca un posibil ministru în Guvern”.

De partea sa, ministrul de Externe a anunțat că nu intenționează să-și dea demisia, pentru că problemele de la votul din Diaspora nu ar fi apărut dacă alegerile europene nu s-ar fi suprapus cu referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis.

Theodor Paleologu, despre o eventuală demitere a lui Teodor Meleșcanu