Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jurnal european : Agricultura înainte de fermă și dincolo de furculiță

petre_daea.jpg

Ministrul agriculturii Petre Daea prezidează reuniunea informală a miniștrilor Agriculturii și Pescuitului din statele membre ale Uniunii Europene
Image source: 
romania2019.eu

Oficialii europeni care participă la Consiliul informal al miniștrilor Agriculturii și Pescuitului în perioada 2-4 iunie sunt pe teren de două zile.

Aceștia vizitează  investiții importante din domeniul agricol în România, iar reuniunea informală propriu-zisă a miniștrilor Agriculturii și Pescuitului din statele membre ale Uniunii Europene se va desfășura mâine, informează șite-ul Președinției Române a Consiliului UE. Evenimentul are loc la București, la Palatul Parlamentului și va fi găzduit și prezidat de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Tema principală este  ”Cercetarea în Agricultură și Bioeconomie – Crearea de sinergii”. Bioeconomia este considerată instrument principal în dezvoltarea rurală. Pentru a realiza întregul potențial european pentru bioeconomie și pentru a aduce beneficii societății este esențial să „explorăm și să dezvoltăm noi modele de afaceri și lanțuri de valoare care încep înaintea fermei și merg dincolo de furculiță“, spune Președinția Română. O conferință privind bioeconomia a fost deja organizată la București în luna aprilie.

Aceasta a avut drept obiective:  identificarea soluțiilor care să permită o integrare largă a agriculturii în economia bioeconomică și stabilirea priorităților cercetării agronomice.

Conferința a concluzionat că bioeconomia va juca un rol esențial nu numai în ceea ce privește creșterea economică și ocuparea forței de muncă, dar și crearea de noi oportunități importante pentru dezvoltarea rurală în Europa. „Toate țările UE ar trebui încurajate și sprijinite să facă pașii necesari pentru strategiile de bioeconomie – nimeni nu ar trebui lăsat în urmă”, spune Președinția română a Consiliului.

 

Toate edițiile rubricii Jurnal europeanhttps://www.rfi.ro/tag/jurnal-european

 
Rubrica Jurnal european din 3 iunie 2019