Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Șefa ANAF a fost demisă

sefa_anaf_demisa.jpg

Mihaela Triculescu, demisă de la șefia ANAF (Sursa foto: Guvern)
Mihaela Triculescu, demisă de la șefia ANAF (Sursa foto: Guvern)

Președinta Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a fost demisă, potrivit MEDIAFAX. În locul Mihaelei Triculescu a fost numită Mirela Călugăreanu.

Demiterea Mihaelei Triculescu are loc în aceeași zi în care a demisionat Darius Vâlcov din funcția de consilier al premierului pe probleme economice.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, s-a arătat nemulţumit la începutul lunii mai față de activitatea şefei ANAF, Mihaela Triculescu: ”Sarcina pe care orice şef al ANAF o are este de a colecta, de a restructura, de a reforma sistemul. Vizavi de partea de colectare, categoric putea să fie mai bună. Nu pot să mă declar mulţumit, nu am să spun altfel decât este situaţia reală. Fiecare dintre noi stăm până vom fi schimbaţi. Are obligaţia ca până la final de prim semestru, când facem prima rectificare, să rămână în planul de colectare impus de ministrul de Finanţe. Pe lângă cele 21 de procente din PIB pe care ANAF trebuie să le colecteze, obligaţia ANAF este de 30%, să vină măsuri mai eficiente de colectare”.

Mihaela Triculescu a fost numită la șefia ANAF în luna ianuarie, după revocarea lui Ionuţ Mişa.

Mirela Călugăreanu a fost preşedinta ANAF în perioada iulie 2017-martie 2018, când a fost înlocuită de Ionuţ Mişa.