Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mihai Goțiu (USR): Ne mai trebuie 15-20 de voturi pentru a demite Guvernul

Scandal USR Mihai Gotiu executii.jpg

Mihai Goțiu speră să înceteze execuțiile din USR (Sursa foto: Facebook/Mihai Goțiu)
Mihai Goțiu speră să înceteze execuțiile din USR (Sursa foto: Facebook/Mihai Goțiu)

Parlamentarii PSD și ALDE care mai au un dram de bun simț și de datorie civică ar trebui să susțină moțiunea de cenzură pe care intenționează să o depună Opoziția. Declarația a fost făcută la RFI de senatorul USR Mihai Goțiu, care precizează că ar mai fi nevoie de 15-20 de voturi de la Putere, pentru ca Executivul să fie demis.

Mihai Goțiu este optimist în privința unei eventuale moțiuni de cenzură: ”Am remarcat ieri la votul pentru domnul Tăriceanu, cei de la UDMR nu au votat nici pentru, nici împotrivă și sunt semnale că vor vota o moțiune de cenzură. De asemenea, sunt semnale și declarații foarte ferme că vor susține și candidatura propusă de noi și susținută de Opoziție privind Avocatul Poporului, în persoana domnului Eckstein Kovacs Peter. Desigur, după calculele pe care le-am făcut până în acest moment, la o moțiune de cenzură și la votul pentru Avocatul Poporului, dacă nu se va amâna și nu va fi menținut domnul Ciorbea abuziv până în toamnă în această funcție, ar mai fi vorba de 15-20 de voturi”.

Senatorul USR face apel la parlamentarii Puterii care mai au ”un minim bun simț” să voteze moțiunea de cenzură: ”Trebuie să facem tot ce ține de noi să găsim acele persoane, acei parlamentari de la PSD și ALDE care mai au un minim dram de bun simț și de datorie civică să înțeleagă că votul a fost foarte ferm nu doar împotriva lui Liviu Dragnea, ci a modului în care au guvernat România PSD și ALDE în ultimii ani și să susțină această moțiune de cenzură. În cazul în care nu găsim acest lucru, este evident că nici nu se poate forma un Guvern. Trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru alegerile anticipate”.

 
Mihai Goțiu, despre o eventuală moțiune de cenzură