Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Juncker și Timmermans "salută angajamentul Guvernului român de a nu continua reformele judiciare controversate"

dancila.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintele Frans Timmermans "au salutat angajamentul Guvernului român de a nu continua reformele judiciare controversate și de a relua imediat dialogul în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare pentru a progresa în reformele judiciare și în lupta împotriva corupției", a transmis Comisia Europeană, după întâlnirea Vioricăi Dăncilă cu oficialii europeni. Un comunicat cu exact același conținut a fost transmis și de Guvern, după întâlnirea de la Bruxelles. 

"Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au salutat angajamentul Guvernului României de a nu avansa reformele controversate din sistemul judiciar și reluarea imediată a dialogului în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, cu scopul de a înregistra progrese în reformele din sistemul judiciar și în lupta împotriva corupției.

Cei doi oficiali au reconfirmat angajamentul Comisiei Europene de a lucra în strânsă cooperare cu autoritățile române pentru a găși soluții în privința aspectelor legate de statul de drept și pentru a relua progresele în cadrul MCV", potrivit unui comunicatului de presă al Guvernului.

În cadrul întrevederii, au fost discutate și rezultatele alegerilor europarlamentare. "Președintele Juncker i-a mulțumit premierului Viorica Dăncilă pentru activitatea excelență de până acum a Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, care a închis peste 100 de dosare, dintre care cele mai importante sunt cele privind Poliția Europeană de Frontieră și Garda de Coasta, Autoritatea Europeană pentru Muncă, Directiva Copyright și Directiva Gaz. Președintele CE a subliniat că această abordare trebuie să continue, în special în ceea ce privește avansarea Cadrului Financiar Multianual și pregătirea Agendei Strategice 2019-2024", se mai arată în comunicatul Executivului.