Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Varujan Vosganian: Klaus Iohannis insultă coaliția, nu e un bun debut pentru un pact politic

Varujan Vosganian Florin Citu clasament indezirabili Ludovic Orban.jpg

Varujan Vosganian, critic la adresa premierului desemnat, Florin Cîțu (Sursa foto: site ALDE)
Varujan Vosganian, critic la adresa premierului desemnat, Florin Cîțu (Sursa foto: site ALDE)

Pactul politic propus partidelor de președintele Klaus Iohannis i-a luat prin surprindere pe reprezentanții Puterii. Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian declară la RFI că la consultările de la Cotroceni pe tema referendumului din 26 mai nu s-a discutat despre așa ceva.

Varujan Vosganian spune că e greu de crezut că pactul propus de președintele Klaus Iohannis va avea șanse, dacă șeful statului continuă să insulte coaliția aflată la guvernare: ”Sunt surprins. Dialogul cu noi a durat circa 15 minute. Noi în debut l-am întrebat pe domnul președinte despre ce dorește să discutăm și dânsul ne-a spus că vrea să discutăm despre referendum, despre parcursul european, dar n-am discutat nimic, absolut nimic despre un astfel de pact. Ceea ce spune dânsul e probabil startul pentru un nou șir de discuții, dar credeți-mă, dacă va continua cu aceste insulte la adresa majorității parlamentare, e greu că cel puțin ALDE va putea să participe cu dezinvoltură și cu toată disponibilitatea la un astfel de dialog”.

”Președintele tratează majoritatea parlamentară într-un mod pe care eu nu-l socotesc civilizat, mai ales în ultima vreme, modul în care ni s-a adresat a fost presărat cu calificative de tip rușine, jalnic și așa mai departe. Așadar, nu cred că e un bun debut pentru un pact politic”, declară vicepreședintele ALDE.

 
Varujan Vosganian, despre pactul politic propus partidelor de președintele Klaus Iohannis