Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jurnal european: „Europa fără violență împotriva femeilor și fetelor”

domestic-violence.png

Image source: 
Debating Europe

Oficiali europeni de rang înalt discută, la București, pe tema violenței domestice la conferința „Europa fără violență împotriva femeilor și fetelor – Perspective ale Convenției de la Istanbul: Un nou orizont – Schimbarea paradigmei pentru toți factorii de decizie”. Evenimentul este organizat în perioada 4-6 iunie de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați în cooperare cu Ministerul Justiției și Securității Publice din Regatul Norvegiei.

La eveniment, desfășurat în contextul deținerii Președinției rotative a Consiliul Uniunii Europene de către România, sunt prezenți parlamentari și factori de decizie, experți în domeniul violenței domestice și reprezentanți ai societății civile și ai instituțiilor de profil din UE, dar și din Statele Unite.

“În ultimii 3 ani, România a întreprins o reformă ambițioasă și cuprinzătoare a legislației privind violența domestică și a adoptat, în mod constant, măsuri pentru a ratifica și pregăti implementarea Convenției de la Istanbul. Suntem bucuroși să împărtășim cu dumneavoastră progresele înregistrate de țara noastră în acest domeniu. Avem convingerea că ne aflăm pe drumul cel bun, dar suntem pe deplin conștienți că mai avem foarte multe de făcut. Este important pentru orizontul nostru, ca țară, să privim către modelele de succes și să cunoaștem exemplele de bună practică din alte state și, mai ales, lecțiile învățate de acestea”, a declarat ministrul Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi..

România este cel de-al 14-lea stat care a ratificat Convenția de la Istanbul privind egalitatea de gen.

 

Cercetarea agricolă trebuie să joace un rol mai important în dezvoltarea soluțiilor pentru un viitor care să respecte obiectivele europene și pe cele de dezvoltare durabilă. Iată ideea centrală a Consiliul informal al miniștrilor Agriculturii și Pescuitului din statele membre ale Uniunii Europene, eveniment organizat de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

Manifestarea a avut loc la Palatul Parlamentului din București și a fost găzduită și prezidată de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Pe agenda reuniunii s-au regăsit subiecte deosebit de relevante și de actualitate pentru statele membre, în contextul noii Politici Agricole Comune (PAC): cercetarea agricolă, inovarea și  bioeconomia – crearea de sinergii, instrument principal în dezvoltarea rurală.

 
Rubrica Jurnal european din 6 iunie 2019