Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primar de comună PSD: Eu i-am zis lui Dragnea: Dă-te, bă, la o parte! Sper să nu vină oportuniștii la vârful PSD

primar_psd_carta_dragnea.jpg

(Sursa foto: Facebook/Liviu Dragnea)

Cum vede un primar de la baza PSD criza din partid? Formațiunea nu trebuie preluată de oportuniști, spune la RFI primarul comunei Cârța din județul Sibiu, Cristin Magheru, care crede că PSD ar trebui să iasă de la guvernare. El declară în stilul său nonconformist că dacă Liviu Dragnea s-ar fi retras din funcția de președinte, așa cum l-a sfătuit el însuși, partidul nu ar fi ajuns în situația dezastruoasă din prezent.

Primarul PSD Cristin Magheru consideră că Viorica Dăncilă ar trebui să-și depună mandatul de premier: ”Ce aș fi făcut eu, să fi fost la frâiele PSD-ului, eu mi-aș fi pus mandatul în mâinile domnului președinte și dacă noi suntem atât de proști, poftiți dvs., faceți dvs. în continuare”.

De ce a pierdut PSD alegerile europene? ”Anumiți oameni din țara românească au indus în mintea populației treaba cu Dragnea. Orice lucru rău era în România, Dragnea era de vină. Acum nu mai e Dragnea. Dacă Dragnea se retrăgea, la un moment dat, eu am avut o intervenție, era mai bine dacă se retrăgea, pentru că cu siguranță nu era așa de dezastruos”, spune el.

Primarul din Cârța crede că oamenii din PSD ar fi trebuit să-l determine pe Liviu Dragnea să-și dea demisia din fruntea partidului: ”Trebuia să-i spună, să aibă curaj ca și mine, eu i-am spus atunci: bă, omule, dă-te bă la o parte, ce dracu, nu vezi că nu mai vrea lumea? Și pe mine, dacă nu mă mai dorește electoratul, mă dau la o parte, măi fraților, care-i problema? Peste tot sunt oameni susținuți și găști, nu vedeți cum se compune țara românească? Deci când am câștigat alegerile, m-am dus la sediul PSD și am vrut să mă implic și când vedeai cum se împart iară posturile în administrație... îți vine greață. Și toți fac la fel”.

 

Congres PSD cât mai repede

 

Ce trebuie să facă PSD acum, pentru a ieși din criză? ”Din punctul meu de vedere, aș ieși de la guvernare și aș vedea de oamenii pe care într-adevăr îi poți numi oameni, nu dintr-ăștia oportuniști, care astăzi am ajuns eu, toți sunt pe lângă mine”, spune primarul.

Întrebat când ar trebui organizat Congresul pentru alegerea noii conduceri a PSD, Cristin Magheru a răspuns: ”Ar trebui cât mai repede, deși lucrurile făcute în pripă și pe repede înainte nu întotdeauna ies bine, dar acum chiar e nevoie de un Congres rapid”.

 
Cristin Magheru, despre criza din PSD