Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Criza din PSD se adâncește: Paul Stănescu și-a dat demisia din funcția de președinte executiv

criza_psd_adanceste_paul_stanescu_demisie.png

Paul Stănescu renunță la funcția de președinte executiv al PSD (Sursa foto: gov.ro)
Paul Stănescu renunță la funcția de președinte executiv al PSD (Sursa foto: gov.ro)

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit vineri la sediul formațiunii din Băneasa. CEX-ul partidului ar urma să decidă, între altele, data organizării Congresului. Reuniunea de vineri a fost precedată de declarații contondente din partea unor membri cunoscuți ai PSD.

ACTUALIZARE 4: Paul Stănescu a demisionat din funcția de președinte executiv al PSD, în timpul ședinței CEX, la două săptămâni de la numire. ”Paul nu și-a argumentat demersul de a demisiona din funcție”, au precizat pentru MEDIAFAX surse participante la ședința conducerii formațiunii.

 

ACTUALIZARE 3: Liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan: ”Candidatul la alegerile prezidențiale trebuie să fie un tip serios, un candidat serios, un om puternic, un om cu reale calități și un om care să-și iubească țara în primul rând și care să respecte cu sfințenie Constituția (...). PSD întotdeauna a avut candidat la prezidențiale”.

 

ACTUALIZARE 2: Primarul Capitalei, Gabriela Firea: ”Să venim cu un mesaj clar pentru români și nicidecum să alergăm după scaun. Un Congres va trebui să aibă loc pentru modificarea statutului și pentru alegerile prezidențiale. Acum avem o conducere statutară și nu am auzit voci în partid care să conteste această conducere. Practic, nu este un gol de putere”.

 

ACTUALIZARE 1: Niculae Bădălău, ministrul Economiei: ”Probabil într-o lună, două, Congres. Este părerea lor și le-o respect (cei care vor Congres mai repede–n.r.). Nu consider că este amânat. Consider că e mult mai important să ne întoarcem la agenda cetățeanului. Dar de ce considerați că sunt tabere în PSD? În PSD nu sunt tabere. Doamna Viorica Dăncilă e un președinte interimar al PSD și este unul foarte bun. Sigur că sunt mulțumit”.