Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


UE recunoaşte Guvernul Maia Sandu şi face apel la calm

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate și comisarul european Johannes Hahn au emis un comunicat comun prin care transmit că Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu „Guvernul legitim din punct de vedere democratic” al Republicii Moldova.

Uniunea Europeană a luat la cunoștiință deciziile luate sâmbătă în Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv formarea noului Guvern, condus de Maia Sandu.

„Uniunea Europeană este pregătită să lucreze cu Guvernul legitim din punct de vedere democratic, pe baza unui angajament reciproc față de reforme și față de principiile fundamentale din Acordul de Asociere. Respectarea statului de drept și a democrației ar trebui să rămână pilonii relațiilor noastre. Acesta este lucrul așteptat și meritat de cetățenii Republicii Moldova”, se menționează în comunicat.

„În lumina ultimelor evoluții care au urmat deciziilor luare ieri (sâmbătă, n.red.) de către Parlamentul Republicii Moldova, Uniunea Europeană reiterează ferm apelul la calm și responsabilitate. Dialogul dintre reprezentanții aleși în mod democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluții la criza politică actuală”, se arată în comunicatul emis de Mogherini și Hahn.