Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gabriela Firea, nemulțumită din cauza bugetului Bucureștiului

Gabriela Firea, criticată de o parte a societății civile (Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea)

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susținut luni înaintea ședinței Biroului Permanent al PSD că premierul Viorica Dăncilă a spus vineri în ședința CEX că nu a fost lăsată să se implice în realizarea legii bugetului de stat, precizând că ”altcineva a făcut bugetul, politic”.

Gabriela Firea declară că Primăria Capitalei și cele de sector sunt în risc de faliment din cauza Guvernului Dăncilă, condus de facto de Liviu Dragnea, în opinia sa: ”Guvernul României, cel care a fost condus de facto de către fostul președinte al partidului, este vinovat. Nu doar pentru situația de la Primăria Capitalei, ci și pentru situația de la sectoare, pentru că lor le-au dat mulți bani, dar doar pe hârtie, nu au mai ajuns acei bani. Eu le-am spus și colegilor mei, dacă erau solidari cu mine, probabil și nu mă lăsau singură anul trecut în fața fostului președinte al PSD, să ne calce în picioare, probabil că situația se îmbunătățea”.

Primarul Capitalei precizează că va avea loc o întâlnire a Asociației Municipiilor din România cu premierul și cu ministrul de Finanțe: ”Am înțeles că va fi o întâlnire a Asociației Municipiilor din România cu doamna premier și cu domnul ministru de Finanțe, pentru a elucida situația, pentru că în buget lucrurle arată roz, dar în fapt, lucrurile sunt dezastruoase și repet, nu doar pentru noi, să nu se mai agite adversarii noștri, pentru că ne vom repoziționa și vom ieși cu siguranță din această situație dificilă”.

Gabriela Firea declară că în ședința Comitetului Executiv de vineri, Viorica Dăncilă a spus că nu a fost lăsată se se implice în realizarea legii bugetului de stat: ”Doamna premier ne-a spus că nu a fost lăsată să se implice în realizarea legii bugetului de stat, pentru că lucrurile ar fi arătat altfel. Știți bine care a fost atunci situația, a spus că nu a fost lăsată și că altcineva a făcut bugetul, politic”.