Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Viorica Dăncilă: Viitorul președinte al PSD trebuie să aibă răbdare să-și asculte colegii

Viorica Dancila Viitor presedinte PSD.jpg

Viorica Dăncilă dă de înțeles că și-ar dori un președinte diferit de cum era Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook/PSD)
Viorica Dăncilă dă de înțeles că și-ar dori un președinte diferit de cum era Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook/PSD)

Viitorul președinte al PSD trebuie să fie un om care ia deciziile împreună cu colegii din partid și nu unul care să decidă singur, a declarat luni premierul Viorica Dăncilă, după ședința BPN.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu vrea să facă o evaluare a conducerii lui Liviu Dragnea, dar viitorul președinte trebuie să fie unul deschis: ”Am înființat un grup de lucru pentru programul politic și unul care presupune o legătură dintre Consiliul Național și Guvern, legat de programul de guvernare. Nu am vorbit despre candidaturi la șefia partidului, dar sper să avem mai mulți candidați, pentru că nu e bine să avem un candidat unic și cei care vor să candideze să facă acest lucru. Să fie un om echilibrat, să adune în jurul lui, să aibă răbdare să își asculte colegii, să se consulte cu forurile statutare din partid, decizia nu trebuie să o ia președintele, pentru că decizia, dacă e bună toți să se bucure de acest luru, dacă nu, toți să își asume”.

În opinia premierului, conducerea partidului trebuie să fie una colectivă: ”Un președinte PSD trebuie să fie pro-european, atașat valorilor europene. Un președinte PSD trebuie să fie un om care să genereze un val de credibilitate, în primul rând între colegi, să fie hotărât, să nu se sperie la primul obstacol”.