Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fifor (PSD): Nu avem emoții la moțiunea de cenzură, dar ne ținem grupurile parlamentare aproape

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

PSD lucrează cât se poate de serios ca să se asigure că nu vor fi probleme la moțiunea de cenzură, declară la RFI purtătorul de cuvânt al partidului, Mihai Fifor.

Social-democratul Mihai Fifor spune că PSD nu are emoții în legătură cu moțiunea de cenzură: ”Vă spun cu toată onestitatea că nu avem emoții. Este matematică în pregătirea acestei moțiuni de cenzură. E până la urmă datoria celor care depun moțiunea să-și asigure voturile necesare, pentru a trece moțiunea de cenzură. După calculele noastre, avem o majoritate confortabilă în Parlament, în momentul de față, s-a văzut lucrul acesta și la desemnarea domnului Marcel Ciolacu în calitate de președinte al Camerei Deputaților. Prin urmare, nu cred că avem un motiv pentru care ar trebui să ne facem griji, dar asta nu înseamnă că nu abordăm foarte serios această organizare pentru moțiunea de cenzură (...). Lucrăm cât se poate de serios în a ne asigura că nu vor fi probleme la moțiunea de cenzură. Asta înseamnă că ne ținem grupurile parlamentare aproape, că avem discuții cu fiecare coleg senator sau deputat, cam ce face orice partid politic atunci când are în față o moțiune de cenzură”.

Întrebat dacă parlamentarii PSD vor fi lăsați să voteze, purtătorul de cuvânt al formațiunii a răspuns: ”Este o decizie pe care o să o luăm în Comitetul Executiv, va fi o strategie pe care o să o analizăm și asupra căreia vom decide în forurile partidului nostru”.

 
Mihai Fifor, despre moțiunea de cenzură