Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jurnal european: Rețeaua europeană de prevenire a criminalității, reunită la București

ro2019.jpg

Participanți la reuniunea EUCPN de la București, 11-12 iunie 2019
Image source: 
romania2019.eu

Poliția Română a organizat ieri și alaltăieri reuniunea Rețelei Europene de Prevenire a Criminalității (EUCPN). Evenimentul  a avut loc în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Au participat specialiști în prevenirea criminalității din statele Uniunii Europene și Republica Moldova, precum și reprezentanți ai Comisiei Europeane și Europol. Principala temă abordată a fost prevenirea victimizării minorilor – online și offline,  unul dintre domeniile prioritare ale Poliției Române. Alte subiecte abordate au vizat aspecte financiare și de resurse umane, precum și definirea conceptului de „crime prevention” la nivel european.

Consiliul Ocuparea Forței de Muncă al Uniunii Europene discută mâine la Luxemburg concluziile privind diferențele de remunerare dintre femei și bărbați, implicațiile noilor forme de muncă și evoluțiile tehnologice asupra securității și sănătății lucrătorilor, precum și Raportul special al Curții de Conturi Europene privind Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane. Consiliul va fi prezidat de mininstrul român al muncii, Marius Bădăi.

Miniștrii de resort prezenți la Luxemburg vor aborda și subiecte precum mobilitatea forței de muncă pe piața unică a UE și revenirea lucrătorilor mobili în țara lor natală. Totodată, în vederea asigurării unei mobilități echitabile a lucrătorilor, Statele Membre vor vota pentru stabilirea sediului viitoarei Autorități Europene a Muncii.

“Vă mărturisesc că, pentru România, asumarea poziției de Președinte al Consiliului UE a presupus o provocare importantă: o perioadă de timp foarte scurtă pe care am avut-o la dispoziție pentru a închide o serie de dosare extrem de importante pentru domeniul social. Astfel, la moment de bilanț al Președinției României, consider că am asigurat rezultate concrete pentru cetățenii europeni”, a declarat ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi.

 

Toate edițiile rubricii Jurnal europeanhttps://www.rfi.ro/tag/jurnal-european

 
Rubrica Jurnal european din 13 iunie 2019