Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rareș Bogdan la RFI: PSD și ALDE dovedesc încă o dată că nu s-au debarasat de rău

Rares Bogdan Romania Schengen ridicare MCV victorie.jpg

Rareș Bogdan salută ridicarea MCV
Rareș Bogdan salută ridicarea MCV
Sursa imaginii: 
Facebook/Rareș Bogdan

Acordul politic propus de președintele Klaus Iohannis, pe care îl semnează joi la Palatul Cotroceni partidele de Opoziție are o valoare simbolică extrem de mare, declară la RFI liberalul Rareș Bogdan, ales europarlamentar din partea PNL.

Rareș Bogdan spune că ”după zguduirea statului de drept, după încercările repetate în care România pur și simplu a fost pusă în situația de multe ori de a părea mai antieuropeană decât Polonia sau Ungaria strict de către guvernanți, nu de către populația României, cred că este mai mult decât nevoie de un astfel de pact, pentru a garanta toate partidele drumul european exclusiv al acestei țări și al acestui popor. Ceea ce se întâmplă astăzi are o valoare nu doar simbolică extrem-extrem de mare”.

Liberalul critică PSD și ALDE pentru refuzul de a semna acordul politic propus de președintele Klaus Iohannis: ”Dovedesc încă o dată că nu s-au debarasat de rău, că nu au înțeles nimic din lecția pe care românii le-au dat-o pe 26 mai, că o parte din cei care au rămas la putere în PSD sunt aceiași care l-au însoțit în aventura sa absolut dezagreabilă pe fostul lider Liviu Dragnea și că încă PSD este un pericol pentru parcursul european al României. Cât despre ALDE, cred că cele mai antieuropene discursuri nici măcar nu i-au aparținut lui Liviu Dragnea, care a derapat complet în campania electorală (...), în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, lucrurile sunt clare: omul care a semnat intrarea României în UE a devenit un antieuropean și un critic acerb al liderilor europeni. Este cea mai sinistră transformare a unui om politic din România ultimilor 30 de ani”.

 
Rareș Bogdan, întrebat de ce e nevoie de pactul politic propus de președintele Klaus Iohannis?