Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dăncilă: ”S-ar putea ca PSD să fie sub 23% în sondaje”. Șerban Nicolae vrea la Cotroceni

viorica_dancila_psd_sondaje.jpg

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Sursa imaginii: 
PSD

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi după ședința CEX că va candida la președinția PSD, dar că nu va merge în Congres cu o echipă. Ea spune că s-ar putea ca partidul să fi ajuns în sondaje sub 23%.

ACTUALIZARE 4: Congresul pentru alegerea președintelui PSD rămâne stabilit pentru data de 29 iunie. Un nou Congres pentru alegerea candidatului la Președinția României va avea loc la finalul lunii iulie.

 

ACTUALIZARE 3: Viorica Dăncilă anunță că nu va merge cu o echipă în cursa pentru șefia PSD, după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora premierul va face tandem cu Marian Oprișan și Niculae Bădălău: ”Am auzit și eu această versiune, este liber fiecare coleg să candideze și fiecare colegă, eu nu voi merge cu o echipă, nu voi veni în fața Congresului să spun eu candidez la președinția partidului, în condițiile în care președintele executiv este X, secretar general este Y, pentru că această abordare mi s-ar părea o abordare incorectă față de toate colegele și toți colegii mei. Lista este deschisă și am aceeași susținere pentru toți colegii și toate colegele. Eu am vorbit în numele meu și sunt convinsă că cei care vor candida și la președintele partidului și la președinte executiv și la secretar general sunt oameni de valoare și care pot face față cu succes acestor funcții”.

 

ACTUALIZARE 2: Întrebată dacă senatorul Șerban Nicolae și-a manifestat intenția de a candida la Președinția României, așa cum au declarat surse politice, Viorica Dăncilă a răspuns: "Aceeași abordare pe care am avut-o referitoare la Congresul PSD din 29 iunie, unde vom alege președintele, președintele executiv și secretarul general, același principiu îl vom aplica la candidaturile pentru prezidențiale. Fiecare coleg își va exprima dorința, vom face sondaje și cel mai bine plasat în sondaje și care va avea votul. Sigur, dacă vrea și Liviu Pleșoianu. Fiecare coleg care va dori o candidatură, va fi inclus în sondaj".

 

ACTUALIZARE 1: Viorica Dăncilă spune că orice membru PSD poate fi testat, dacă își manifestă intenția de a participa la alegerile prezidențiale: "Am vorbit despre moțiunea de cenzură care va fi votată săptămâna viitoare. Vom asigura cvorumul, dar nu se va vota. A fost o decizie luată prin vot și care azi a fost discutată în CEX. Al doilea subiect pe ordinea de zi a fost Congresul. Am stabilit patru grupuri de lucru pentru updarea programului de guvernare, pentru platforma PSD. Un grup de lucru pentru data Congresului, am stabilit datele când se vor desfășura conferințele județene și de asemenea grupul de statut care a lucrat și a venit cu propuneri în CEX. S-a discutat și despre sondajele de opinie privind candidatura la prezidențiale, pentru modul cum vom acționa în perioada următoare. A fost un CEX în care fiecare coleg a avut posibilitatea să își spună propria opinie, pentru că așa e în democrație".

 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că PSD va face focus-grupuri, ”ca să vedem unde am greșit” la alegerile europene din 26 mai. Ea precizează că aceste grupuri nu se vor face pentru sancționarea cuiva, ci pentru replierea PSD.

 

Știre în actualizare.