Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Klaus Iohannis, la semnarea acordului politic pro-Europa: PSD nu s-a schimbat, urmărește aceleași obiective

Liderii PNL, USR, PMP și Pro România semnează, la această oră, la Cotroceni, acordul politic pentru consolidarea parcursului european al României, propus de președintele Klaus Iohannis.” Sunt foarte bucuros că semnăm acest acord național. Această semnare nu reprezintă un pas prin care vrem să excludem pe alții. Lista semnatarilor rămâne deschisă”, a punctat, în urmă cu puțin timp, șeful statului.

Declarații Klaus Iohannis:

- Românii au ieșit în număr mare la vot și au dat un răspuns clar, ferm și ușor de citit. 

- PSD și ALDE au fost dratic sancționate și pe bună dreptate. A doua zi după referendum lucrurile păreau că s-au schimbat 

- A doua zi după vot spațiul politic românesc s-a schimbat. 

- Românii au votat contra acelui atac nemernic PSD-ist asupra justiției. 

- PSD nu m-a anunțat că vrea să semneze. PSD nu s-a schimbat, a pierdut primul rând de alegeri dintr-un set mai larg. PSD urmărește aceleași obiective. Răspunsul lor pe care mi l-a dat prin media a fost un refuz. Ei aveau mai multe amendamente decât articole în acest acord. PSD a dăunat foarte mult României. 

- Românii vor ști cum să voteze la următoarele alegeri. Pentru a merge mai departe cu votul de acum, trebuie să se schimbe Constituția și legislația de acum. 

- Și-au bătut joc de diaspora. 

- Acum paradigma se schimbă, se construiește o alternativă, se lucrează la ea. Mulți dintre cei care lucrează împreună cu mine la ea se află în această sală 

- Sunt foarte bucuros că semnăm acest acord național. Această semnare nu reprezintă un pas prin care vrem să excludem pe alții. Lista semnatarilor rămâne deschisă. E posibil ca și alții să revină la gânduri mai bune și vreau să păstrăm poarta deschisă pentru politicienii care vor să construiască o tară mai bună. 
 

La eveniment mai participă președintele PNL, Ludovic Orban, liderul USR, Dan Barna, președintele PMP Eugen Tomac și președintele Pro România Victor Ponta.

Revenim cu amănunte.