Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dumitru Buzatu: Privesc într-un anumit fel cu satisfacție candidatura lui Șerban Nicolae

Dumitru Buzatu excluderi PSD prostie orgoliu partide.jpg

Dumitru Buzatu nu vede cu ochi buni excluderile din PSD, după eșecul moțiunii de cenzură (Sursa foto: Facebook/PSD Vaslui)
Dumitru Buzatu nu vede cu ochi buni excluderile din PSD, după eșecul moțiunii de cenzură (Sursa foto: Facebook/PSD Vaslui)

Cele două congrese ale PSD din această vară sunt necesare, afirmă la RFI liderul filialei Vaslui a partidului de guvernământ, Dumitru Buzatu. El spune că privește ”într-un anumit fel, cu satisfacție” intenția senatorului Șerban Nicolae de a candida la Președinția României. Social-democratul mai declară că modul de lucru al președintelui interimar al PSD Viorica Dăncilă reprezintă ”o schimbare destul de mare” față de stilul fostului lider, Liviu Dragnea.

Dumitru Buzatu privește candidatura senatorului Șerban Nicolae la Președinția României ”într-un anumit fel, cu satisfacție, pentru că trebuie să depășim acea manieră încetățenită de a lansa un singur candidat în dezbaterea publică și apoi să ne modelăm întreaga activitate pentru susținerea acestui candidat. Deocamdată, suntem la momentul în care persoanele care doresc să candideze la această funcție își lansează sau fac cunoscută intenția lor. Vom vedea câți sunt cei care doresc să candideze din partea PSD și în Congresul pentru desemnarea candidatului vom stabili care dintre aceștia are șansa cea mai mare de a fi un concurent veritabil pentru prezidențialele din această toamnă”.

Întrebat dacă alegerile prezidențiale mai reprezintă o miză pentru PSD, social-democratul a răspuns: ”În mod evident, reprezintă o miză, altfel nu ar avea rost să ne concentrăm asupra acestora. Fiecare partid oricât de mic sau oricât de mare nu poate rata momentul alegerilor prezidențiale, este un moment în care își face cunoscut programul, verifică aderența și tot așa mai departe”.

Întrebat cum apreciază stilul de conducere al Vioricăi Dăncilă, Dumitru Buzatu a răspuns: ”Cred că e o schimbare, o schimbare destul de mare, pentru că uneori, președinții care au o autoritate consacrată în partide sunt mai puțin atenți la ceea ce înseamnă o dezbatere democratică în cadrul unui partid și se bazează foarte mult în luarea deciziilor pe propria autoritate. De data aceasta, lucrurile arată altfel, doamna Dăncilă cred că a înțeles multe din carențele din activitatea partidului din ultima vreme și a dat drumul la această cale nouă de dezbatere în Partidul Social Democrat”.