Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Consilierul pentru politică externă al lui Klaus Iohannis, trimis la Chișinău

Trei noi miniștri au depus jurământul la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis îl trimite astăzi la Chişinău pe consilierul sau pentru politică externă, Bogdan Aurescu. Acesta este însoţit de secretarul de stat pentru relații cu vecinătatea estică din cadrul MAE român, și de ambasadorul României în Republica Moldova. Vizita delegaţiei române la Chişinău are loc în contextul în care noua putere a anunţat pentru duminică o mare adunare publică, în speranţa că liderii partidului Democrat, aflaţi la putere vor preda instituţiile noului Guvern desemnat de Parlament.

“În conformitate cu Poziția României privind situația politică din Republica Moldova, exprimată la data de 11 iunie a.c., va fi reiterat apelul țării noastre la calm, reținere și dialog, necesare stabilității Republicii Moldova, și la continuarea parcursului său european.România, ca partener strategic al Republicii Moldova, consideră necesară o soluționare cât mai rapidă a crizei pe cale pașnică, în conformitate cu valorile și principiile Uniunii Europene, inclusiv ale statului de drept, precum și cu opțiunile exprimate prin vot de cetățeni la alegerile parlamentare din februarie 2019.”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

La scurt timp după comunicatul de presă dat de la Cotroceni, premierul desemnat de noua coaliţie politică de la Chişinău, Maia Sandu a scris pe pagina de facebook că mulţumeşte României și preşedintelui Iohannis pentru sprijinul constant.

“În mod special, salutăm apelul Președintelui Iohannis către liderii Uniunii Europene cu privire la soluționarea, în regim de urgență, a situației politice actuale din țara noastră”,adaugă Maia Sandu.

“Vreau să mulţumesc României şi domnului preşedinte Klaus Iohannis pentru sprijinul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova. În mod special, salutăm apelul preşedintelui Iohannis către liderii Uniunii Europene (UE) cu privire la soluţionarea, în regim de urgenţă, a situaţiei politice actuale din ţara noastră”, notează Maia Sandu în postare.