Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stelian Ion (USR): Secția specială de anchetare a magistraților va fi desființată până în 2020

Stelian Ion Sectie Speciala desfiintata.jpg

Stelian Ion cere revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin (Sursa foto: Facebook/Stelian Ion)
Stelian Ion cere revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin (Sursa foto: Facebook/Stelian Ion)

USR depune marți în Parlament un proiect de lege privind desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților, anunță la RFI deputatul Stelian Ion.

Parlamentarul USR Stelian Ion spune că a mai existat un proiect privind desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, care a picat însă în Parlament: ”În această sesiune depunem o altă formă a legii și este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil, această secție specială de investigare a infracțiunilor din justiție să fie desființată pur și simplu”.

El subliniază că ”și în rândul miniștrilor PSD sunt opinii diferite referitoare la această secție, în sensul în care într-una dintre ședințele de Guvern anterioare au fost niște dispute pe această temă”.

În opinia sa, ”cu siguranță, în 2020, această secție nu va mai exista. PSD-ul în 2020 cel târziu va pierde guvernarea și majoritatea parlamentară și secția aceasta va fi desființată. E o chestiune doar de timp”.

Secția specială de anchetare a magistraților nu este privită cu ochi buni nici de unele asociații de profil din țară, nici de Comisia de la Veneția.

Stelian Ion, despre Secția specială de anchetare a magistraților