Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Steriu: Moțiunea de cenzură, făcută la bășcălie. Fiecare parlamentar PSD va decide ce face

Valeriu Steriu Parlament disputa politica.jpg

Valeriu Steriu consideră ridicol demersul PNL la CCR (Sursa foto: Facebook/Valeriu Steriu)
Valeriu Steriu consideră ridicol demersul PNL la CCR (Sursa foto: Facebook/Valeriu Steriu)

Parlamentarii PSD nu au primit vreo directivă care să-i oblige să rămână în bănci și să nu participe la votul asupra moțiunii de cenzură, declară la RFI deputatul Valeriu Steriu. Moțiunea e votată marți după-amiază. Opoziția are nevoie de 233 de voturi, pentru a demite Guvernul Dăncilă, dar nu are suficienți parlamentari pentru ca demersul să aibă succes.

Valeriu Steriu ironizează Opoziția, înaintea votului asupra moțiunii de cenzură: ”Este o Opoziție care a încercat să facă o moțiune chiar și la bășcălie, dacă ne uităm cum a fost citită de un domn cu niște ochelari de clovn în Parlamentul României”.

Deputatul precizează că parlamentarii PSD nu sunt obligați să rămână în bănci: ”Este opțiunea fiecăruia, nu a fost vreo directivă dată de cineva. Fiecare hotărăște dacă participă sau nu la vot, în primul rând. Este mai degrabă sarcina Opoziției să asigure cele 233 de voturi și probabil a găsi forma prin care să existe un cvorum. Tocmai de aceea, pentru cvorum, pentru a avea această moțiune discutată și votată astăzi, suntem acolo cu toții pentru a vedea cum își strânge Opoziția voturile necesare”.

Întrebat dacă nu se teme că unii parlamentari ai PSD vor vota pentru moțiune, Valeriu Steriu a răspuns: ”Nu ne temem. Suntem convinși că în clipa de față, întreaga echipă a PSD-ului și alături de noi și cei de la ALDE, așa cum au arătat și acum două săptămâni la votul pentru noul președinte al Camerei Deputaților și de această dată vor fi uniți și vor arăta o majoritate solidă în cele două Camere”.

Întrebat ce va face el, personal, deputatul PSD a răspuns: ”Am să fiu prezent la momentul cvorumului, la momentul citirii, apoi în funcție de cum se derulează ziua, pentru că se conturează un vot la o oră destul de târzie, rămâne de văzut dacă voi în sală, pentru că sunt la cel puțin două emisiuni tv programate în această seară”.