Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Cîțu: PSD nu a vrut să treacă de Senat propria lege a pensiilor

Cum demonstreaza Opozitie PSD lege pensii Senat.png

Florin Cîţu critică PSD-ul pe tema legii pensiilor
Florin Cîţu critică PSD-ul pe tema legii pensiilor

Controverse aprinse, după ce plenul Senatului a respins legea pensiilor. PSD dă vina pe Opoziție pentru acest lucru, în timp ce PNL spune că în realitate Puterea și-a respins prin vot propriul proiect. Ce spune la RFI senatorul liberal Florin Cîțu?

Legea pensiilor a fost reexaminată de Senat, după ce fusese declarată neconstituțională.

Președintele ședinței Senatului a pus totul pe seama lipsei unui senator, după vacantarea postului lui Traian Băsescu, ales europarlamentar.

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul muncii, Marius Budăi, asigură că legea pensiilor va fi dezbătută și aprobată în Camera Deputaților, forul decizional.

Senatorul PNL Florin Cîțu dă vina pe Putere pentru respingerea legii pensiilor: ”Este penibil să ai majoritatea și să spui că nu a vrut Opoziția să-ți treacă o lege. Ce am văzut eu acolo a fost așa: proiectul meu de lege pe eliminarea pensiilor speciale, PSD și ALDE au avut voturi să-l respingă. Tot lege organică. Când a venit vorba de proiectul legii pensiilor inițiat de Guvern, inițiat de PSD, dintr-o dată n-au mai fost voturi. Este clar că PSD nu a vrut să-și treacă acest proiect de lege, pentru că și pesediștii și asta vă spun foarte clar, din discuții cu unii dintre ei, știu foarte bine că proiectul de lege este foarte prost și nu au bani să susțină promisiunile de acolo. Și atunci câțiva dintre ei probabil și-au scos cartelele, nu-mi explic cum dintr-o dată nu au mai fost voturi să treacă proiectul de lege”.

Florin Cîțu, despre respingerea legii pensiilor la Senat