Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Deputatul PNL Mihai Voicu a fost condamnat la închisoare

Deputat PNL Mihai Voicu condamnat inchisoare.jpg

Deputatul liberal Mihai Voicu, trei ani de închisoare, cu suspendare (Sursa foto: www.pnl.ro)
Deputatul liberal Mihai Voicu, trei ani de închisoare, cu suspendare (Sursa foto: www.pnl.ro)

Instanța supremă l-a condamnat joi pe deputatul PNL Mihai Voicu la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru fapte de corupție. Decizia nu este însă definitivă.

Mihai Voicu este acuzat de DNA că le-a impus membrilor de partid să plătească pentru campania electorală, pentru a candida pe un loc eligibil.

Deputatul PNL a fost trimis în judecată în decembrie 2017 de procurorii DNA, pentru că în calitate de președinte al unei organizații județene de partid și vicepreședinte al aceleiași formațiuni politice la nivel național, beneficiind de ajutorul lui Mogoș Dan Lucian Ștefan (secretar general), și-ar fi folosit influența și autoritatea determinate de funcțiile deținute, pentru a impune membrilor Biroului permanent teritorial criterii nestatutare, în sensul că membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală, prin plata unor contribuții individuale.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi pentru MEDIAFAX că Mihai Voicu nu mai este membru al PNL, așa cum prevede Statutul partidului: ”Vom aplica prevederile statutare. Având prevederi clare legate de situația aceasta, dacă un membru al PNL are o condamnare în instanță, este suspendat din calitatea de membru, își pierde calitatea de membru, pe care o dobândește numai dacă este achitat de instanța de fond. Practic, Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. E o consecință directă, dar ca să fie clară, probabil o să luăm act în reuniunea Biroului Executiv”.