Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Donald Trump, acuzat de viol

donald_trump_acuzat_viol.jpg

Noi acuzații la adresa lui Donald Trump (Sursa foto: Reuters/Jonathan Ernst)
Noi acuzații la adresa lui Donald Trump (Sursa foto: Reuters/Jonathan Ernst)

Donald Trump este acuzat de o jurnalistă că a violat-o acum mai bine de 20 de ani. Aceasta este a 16-a femeie care de-a lungul timpului i-a adus asemenea acuzaţii preşedintelui american.

Jurnalista E. Jean Carroll a declarat într-un eseu publicat în The New York Magazine că Donald Trump a violat-o în urmă cu 23 de ani, într-o cabină de probă a unui magazin de lux din New York.

Președintele american susține că nu a cunoscut-o niciodată pe femeie şi că povestea ei este falsă: ”Ruşine celor care încearcă să inventeze poveşti false despre agresiuni sexuale, pentru a-şi face publicitate sau a vinde o carte sau a obţine ceva politic”.

Acum în vârstă de 75 de ani, jurnalista spune că a fost violată de Donald Trump într-o cabină de probă a unui magazin de lux din New York, Bergdorf Goodman, în toamna anului 1995 sau în primăvara lui 1996.

Femeia susține că Trump a abordat-o, cerându-i sfatul legat de un cadou, iar ea l-a recunoscut ca fiind magnatul din domeniul imobiliarelor.

Donald Trump s-a decis asupra unei piese de lenjerie intimă și a glumit, spunându-i că ea ar trebui să o probeze. El ar fi intrat apoi peste ea în cabina de probă și ar fi violat-o.

Jurnalista precizează că nu a depus plângere, pentru că avocații lui Trump ar fi distrus-o. Femeia a adăugat în eseu că a tăcut, pentru că a fost ”o lașă”.

De altfel, în articolul extras din noua sa carte, Carroll îi mai acuză de agresiune sexuală pe alţi şase bărbaţi, printre care fostul preşedinte al CBS Corporation, Les Moonves, care ar fi violat-o în 1997. Moonves, care şi-a părăsit funcţia pe fondul unor scandaluri sexuale, a negat noile acuzaţii.