Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eugen Teodorovici vrea să fie președintele României

Eugen Teodorovici presedinte Romania.jpg

Eugen Teodorovici vrea să candideze la Președinția României
Eugen Teodorovici vrea să candideze la Președinția României

Sondajele pentru stabilirea candidatului PSD la alegerile prezidențiale din toamnă vor începe săptămâna viitoare. Anunțul vine de la președintele interimar al formațiunii, Viorica Dăncilă, aflată la Neptun alături de liderii social-democrați. De partea sa, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat că vrea să intre în cursa pentru Cotroceni.

Viorica Dăncilă a confirmat intenția lui Eugen Teodorovici de a candida la Președinție: "Da, este bine ca toți colegii care vor să candideze să spună acest lucru, ca să putem să facem măsurători prin intermediul sondajelor de opinie, să vedem cum stă fiecare coleg în aceste sondaje, astfel încât să maximizăm șansa de a câștiga alegerile prezidențiale. Eu le-am cerut și este bine să știm din timp dacă unii colegi vor să candideze, tocmai pentru a vedea care dintre colegi are cele mai mari șanse".

Premierul spune că sondajele vor începe săptămâna viitoare, așa că mai este timp să-și anunțe și alți colegi intenția de a fi testați: "În democrație trebuie să iei în calcul dorința fiecăruia. Trebuie să vedem cea mai bună opțiune".

Anterior, și-au mai anunțat intenția de a participa la alegerile prezidențiale senatorul Șerban Nicolae și deputatul Liviu Pleșoianu.