Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adrian Vasilescu la RFI: Sprijinul coaliției față de Isărescu e firesc. El a fost tocat doar de câteva voci

Adrian Vasilescu BNR coalitie Mugur Isarescu.jpg

Coaliția anunță că-l susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la șefia BNR (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Coaliția anunță că-l susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la șefia BNR (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Anunțul coaliției PSD-ALDE că-l sprijină pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la șefia Băncii Naționale este firesc. Iată ce declară la RFI consilierul guvernatorului, Adrian Vasilescu, după decizia anunțată de liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, în urma unei întâlniri cu Viorica Dăncilă. Anunțul poate fi surprinzător, în condițiile în care șeful BNR a fost contestat vehement de unii parlamentari ai Puterii în ultimii ani.

Adrian Vasilescu spune că Mugur Isărescu a fost într-adevăr ”tocat”, dar nu de PSD și ALDE, ci mai degrabă de ”câteva” voci din aceste formațiuni: ”Vestea nu este surprinzătoare, o consider firească. Este vorba de contestarea guvernatorului din partea unor parlamentari. A apărut un ”virus” în spațiul public și anume că surprinzător, clasa politică, după ce atâta vreme l-a contestat pe guvernator, în întregime clasa politică, iată că astăzi și PSD și ALDE și Opoziția susțin realegerea guvernatorului în fruntea Băncii Naționale. E un ”virus”. Clasa politică în ansamblu nicidecum nu l-a contestat pe guvernator, sunt câteva voci din Parlament, care de ani de zile îl toacă pe guvernator, în speranța că vor produce o schimbare la BNR, iar criticile aduse sunt total hilare”.

Întrebat dacă știe când va anunța Mugur Isărescu dacă vrea un nou mandat la șefia BNR, Adrian Vasilescu a răspuns: ”Eu nu cred că e nevoie de un anunț al guvernatorului. Problema este discutată într-un context anume. Deja cred că discuțiile au avut loc. Sigur că discuțiile astea nu sunt publice, dar nu cred, deci nu cred că s-a lansat în spațiul public ideea reînnoirii mandatului, fără să fi avut loc o discuție cu guvernatorul”.

 
Adrian Vasilescu, despre sprijinul coaliției față de Mugur Isărescu pentru un nou mandat la șefia BNR