Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Orban la RFI, despre comisia de anchetă privind fraudarea alegerilor: O nebunie, PSD e paralel cu realitatea

Orban comisie ancheta fraudare alegeri.jpg

Parlamentul se pregătește să înființeze o comisie de anchetare a presupuselor fraude de la alegerile europene (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Parlamentul se pregătește să înființeze o comisie de anchetare a presupuselor fraude de la alegerile europene (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

PNL va vota împotriva înființării comisiei parlamentare de anchetă privind posibilele fraude de la alegerile europene din 26 mai, anunță la RFI președintele formațiunii, Ludovic Orban. În opinia sa, această comisie ”este o nebunie”.

Ludovic Orban declară că ”sunt paraleli cu realitatea acești indivizi. Alegerile au fost organizate de Guvern, de asemenea a fost implicată Autoritatea Electorală Permanentă în organizarea acestor alegeri, președintele AEP este un reprezentant al PSD, care a fost ales de majoritatea guvernamentală PSD-ALDE. Practic, toată organizarea alegerilor a fost în mâna PSD-ALDE. Este ridicol și cred că o țară întreagă efectiv va râde de acești indivizi care au organizat alegerile și acum vor să ancheteze fraudele pe care le-au făcut ei. Da, fraude au fost, că a fost interzis dreptul de vot pentru zeci de mii de cetățeni români din Diaspora”.

Întrebat dacă PNL va face parte din comisia pentru anchetarea presupuselor fraude de la alegerile europene, liderul formațiunii a răspuns: ”Sigur că vom vota împotriva înființării acestei comisii. Dacă această comisie se va înființa, ne vom desemna reprezentanți, pentru că nu putem să-i lăsăm pe ăștia acum chiar să inventeze orice fel de mizerie, orice fel de porcărie. Ei trebuie să ofere o scuză membrilor lor, pentru bătaia pe care au încasat-o la aceste alegeri (...) și inventează tot felul de teme false (...). Comisia asta este o nebunie, care arată faptul că actuala coaliție nu mai are nici un fel de legătură cu realitatea și cu bunul simț”.

Ludovic Orban, despre comisia privind presupusele fraude de la alegerile europene