Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Huiduieli și declarații inedite la Congresul PSD

Alegerile pentru trioul de conducere al PSD au fost marcate de declarații inedite din partea politicienilor. Nu au lipsit nici huiduielile a căror țintă a fost liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan.

Marian Oprișan a fost huiduit de colegii de partid, în momentul în care a vrut să ia cuvântul la Congres, după discursul lui Codrin Ștefănescu. Totul are loc în contextul în care liderul PSD Vrancea a transmis colegilor din PSD, într-o postare pe Facebook, sâmbătă, că nu dorește ca partidul să se mai lase călcat în picioare de „indivizi care și-au bătut joc de România” și să mai întoarcă celălalt obraz. 

Oprișan a precizat că „PSD vrea justiție la fel pentru toți cetățenii” iar din sală au fost social-democrați care i-au transmis „ai vorbit urât de toți” sau „ce mesaj ai dat pe Facebook”.Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că dezaprobă comportamente precum cele ale social democraților care l-au huiduit, sâmbătă, pe președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, la Congresul PSD, precizând că "cine a făcut acest lucru nu cred că a procedat într-un mod normal".

De partea sa, Marian Oprișan a declarat că liderii organizațiilor PSD Olt, Dolj și Teleorman i-au pus pe social-democrați să îl fluiere și să îl huiduiască atunci când a urcat pe scena Congresului. El a precizat că a fost intransigent cu Liviu Dragnea și la fel rămâne și de acum înainte. 

Liderul PSD Vrancea a adăugat că nu vrea ca PSD să se transforme în Partidul România Mare.Declarații inedite la Congresul PSD

 

De la referiri la forțe oculte și pasarea responsabilității rezultatelor dezastruoase de la europarlamentare, liderii coaliției PSD - ALDE au invocat intervenții terțe care ar fi influențat rezultatele obținute de PSD și declinul în preferințele electoratului.

Ecaterina Andronescu și Căile Nevăzute ale online-ului

Ministrul Educației dă vina pe fake news pentru rezultatele obținute de PSD la alegerile europarlamentare. "Aceste căi nevăzute ale online-ului trebuie să ne preocupe după părerea mea ca în mai mare măsură pentru că ele au făcut diferența în aceste alegeri pe care le-am pierdut cu toată amărăciunea noastră, trebuie să recunoaștem acest lucru", a declarat Ecaterina Andronescu.

Liviu Pleșoianu și "forțele iadului care au atacat PSD"

Candidat pentru funcția de președinte al PSD, Pleșoianu a acuzat în discursul său lipsa de solidaritate a unor lideri ai partidului față de social-democrații asaltați de ”forțele iadului” și de ”monștrii răi” reprezentați de către ”noua Securitate”, Pleșoianu menționându-i explicit pe Liviu Dragea și Darius Vâlcov ca victime ale acesteia. 

Călin Popescu Tăriceanu și structurile oculte

Liderul ALDE a susținut, sâmbătă, la congresul PSD, un discurs în care a reclamat existența "structurilor oculte", acuzând serviciile de informații că "nasc" partide, organe de presă, ONG-uri și mișcări de stradă "hastagrezistente". "Acestui sistem trebuie să-i ținem piept pentru că avem această datorie față de cei care ne-au votat. Vă cer să nu vă lăsați intimidați de trâmbițele neomarxiștilor vopsiți în progresiști", le-a spus Tariceanu delegaților social-democrați.