Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viorica Dăncilă: PSD ar putea susține un candidat independent la prezidențiale

PSD va anunța la începutul lunii august numele persoanei pe care o va susține la alegerile prezindențiale. Termenul este înaintat de Viorica Dăncilă. 

PSD va anunța la începutul lunii august numele persoanei pe care o va susține la alegerile prezindențiale. Termenul este înaintat de Viorica Dăncilă. Candidat la șefia PSD, premierul spune la Digi24 că au fost demarate sondaje interne referitoare la cei care și-au manifestat dorința de a candida, dar PSD ia în calcul și eventualitatea unei candidature comune cu ALDE, dar și a sprijinirii unui candidat independent.De partea ALDE, președintele Călin Popescu Tăriceanu a propus PSD, la Congresul de azi, un acord pentru o coaliție care să guverneze România până în anul 2024 și care să permită să fie la Cotroceni un președinte echilibrat, interesat de țară și nu de realegerea ca șef de stat.

Totul are loc în contextul în care Klaus Iohannis și-a anunțat dorința de a candida pentru un nou mandate la Președinția României. Vreau să rămân președintele României, și nu al Consiliului European a declarat Iohannis azi la Sibiu.

Afirmatia e făcută după ce cotidianul Financial Times a scris luna aceasta despre faptul că şeful statului Klaus Iohannis este unul dintre politicienii care ar putea deveni preşedinte al Consiliului European. Președintele infirmă astfel zvonurile și își anunță candidature pentru un al doilea mandat.