Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD: Militez pentru acțiuni mai dure. Trebuie să preluăm agenda publică

gabriel_zetea.jpg

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea crede că o guvernare mai suplă, cu un număr mai mic de ministere, este o măsură care poate să îmbunătățească activitatea Guvernului României.
Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea crede că o guvernare mai suplă, cu un număr mai mic de ministere, este o măsură care poate să îmbunătățească activitatea Guvernului României.
Sursa imaginii: 
Facebook/Gabriel-Valer Zetea

Noua conducere a PSD ar trebui să ia repede măsuri dure, care respectă voința cetățenilor. O spune la RFI vicepreședintele formațiunii Gabriel Zetea. Sâmbătă, la Congresul social democraților, Viorica Dăncilă a fost aleasă președintele PSD, Eugen Teodorovici a fost ales președinte executiv, iar Mihai Fifor este noul secretar general.

Gabriel Zetea militează pentru îmbunătățirea legislației electorale pentru a înlesni votul românilor din diaspora și eliminarea pensiilor speciale. Vicepreședintele PSD se arată convins că astfel formațiunea sa va crește din nou în ochii electoratului.

„Am multe așteptări de la noua echipă de conducere a partidului pentru că în ultimii doi ani PSD nu a avut neapărat un mesaj coerent. Au existat foarte multe mesaje diferite date din partea politică a conducerii trecute a Partidului Social Democrat și multe mesaje diferite date de Guvernul României. Asadar Guvernul a fost cumva rupt exact de către cei care până la urmă ar trebui să dea politicile publice. Acum având ca prim-ministru și președinte PSD aceeași persoană credem că lucrurile vor lua o turnură mai bună și măsurile pe care guvernul trebuie să le ia vor fi sprijinite politic mult mai întărit de către PSD. Eu sunt unul dintre cei care în interiorul PSD am militat pentru măsuri ceva mai dure, în sensul în care noi trebuie să preluăm agenda publică. Ce își dorește cetățeanul? Votul din Diaspora! Noi ar trebui să fim primii care să dăm acele măsuri care asigură un vot liber și democratic tuturor celor care vor să voteze în diaspora.Noi suntem apărătorii drepturillor și libertăților individului, ale cetățeanului, ale românilor. Ar trebui să vorbim despre pensiile speciale, pentru că agenda publică a cetățeanului ne spune că românii nu sunt mulțumiți că există categorii de cetățeni care au astfel de drepturi, speciale. Și-atunci vor trebui luate măsuri dure care să rezolve această problemă spinoasă. Și ele trebuie luate cât de repede”.

Întrebat despre sondajul IMAS, potrivit căruia liberalii ar obţine la alegerile parlamentare un scor asemănător cu cel  obţinut la europarlamentarele din 26 mai, iar PSD ar cădea sub 20 de procente, mai exact la 18,9%, Gabriel Zetea răspunde „este de așteptat ca PSD să scadă în această perioadă până când nu vom arăta sau până când oamenii nu vor înțelege că membri PSD au înțeles mesajul transmis (de electorat – n.red.) în 26 mai. Eu cred că facem acest lucru. Eu cred că sunt eforturi extraordinare pe care le fac aleșii PSD în acest sens. Ne interesează agenda publică, ne interesează doleanțele cetățeanului și mai puțin ceea ce decidem noi într-un birou. Un sondaj de opinie este o imagine la un moment dat, ne arată la un trend. Trendul poate să fie inversat. Dacă PSD va lua în perioada următoare aceele măsuri dorite de cetățeni, eu sunt convins că trendul poate fi inversat și PSD va recâștiga încrederea electoratului”, spune Gabriel Zetea în interviul acordat RFI.