Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, reales preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franţa

luca_niculescu.jpg

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu (în dreapta imaginii) și Jean-Baptiste Lemoyne, secretar de stat din Ministerul Europei şi Afacerilor Externe
Sursa imaginii: 
Facebook/Luca Niculescu

Ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, a anunţat joi pe contul său de Facebook că a fost reales preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franţa (GAFF).

''Onorat să fiu reales preşedintele Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franţa (GAFF), cu ocazia Adunării Generale a Grupului. GAFF s-a extins, ni s-au mai alăturat câteva ţări: Grecia, Cipru, Macedonia de Nord şi Malta. Avem multe dosare în lucru, vom face multe acţiuni în perioada următoare, iar la iarnă e prima ediţie a premiului GAFF, care va recompensa o lucrare de politică internaţională, diplomaţie sau istorie din lumea francofonă. Am relansat astfel un premiu prestigios, cel al ambasadorilor, al cărui prim laureat fusese, imediat după război, Antoine de Saint-Exupery'', scrie Luca Niculescu, care a fost ales preşedinte al GAFF pentru prima dată în februarie 2019.

''Întâlnirea de ieri s-a desfăşurat în cel mai frumos salon din Quai d'Orsay, le Salon des Beauvais, celebru pentru tapiseriile sale. Şi îi mulţumesc secretarului de stat din Ministerul Europei şi Afacerilor Externe, Jean-Baptiste Lemoyne, responsabil cu Francofonia şi Comerţul exterior, pentru primire şi pentru cuvintele frumoase'', mai menţionează ambasadorul român.

Creat în februarie 2014, Grupul Ambasadorilor Francofoni are drept obiectiv promovarea limbii franceze, a valorilor şi principiilor Francofoniei. Acţiunile GAFF vizează să facă cunoscută Francofonia în toată diversitatea sa, să stimuleze schimbul de experienţă între statele francofone şi să contribuie la apropierea dintre culturi şi la valorizarea sinergiilor în spaţiul francofon.