Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iohannis, la recepția ambasadei SUA: Românii au dat un vot covârșitor în sprijinul statului de drept

Klaus Iohannis revocare Kovesi.jpg

Image source: 
(Sursa foto: presidency.ro)

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în această seară, la recepția ambasadei SUA cu ocazia aniversării Zilei Independenței, că la referendumul pe justiție românii s-au pronunțat în favoarea statutului de drept și au respins „populismul și discursul anti-european și anti-justiție”.

„Recent, cu ocazia alegerilor europene și a referendumului privind justiția pe care l-am convocat pe 26 mai, românii au dat un vot covârșitor pro-european și în sprijinul consolidării statului de drept, respingând fără echivoc populismul și discursul anti-european și anti-justiție. Cetățenii României au arătat, o dată în plus, că avem o societate matură și că își doresc o țară puternică și sănătoasă, cu un sistem de justiție curat și independent, în deplină consonanță cu statutul de partener strategic al Statelor Unite și de stat membru al Uniunii Europene și al NATO”, a afirmat Klaus Iohannis, în discursul susținut la ambasada SUA cu ocazia celebrării Zilei Independenței, potrivit Mediafax.ro. 
Șeful statului a maispus că România va fi mereu „un aliat şi un prieten de încredere, o voce puternică în favoarea cooperării strânse dintre America și Europa! Vă asigur că țara mea și eu personal păstrăm aceeași determinare pentru aprofundarea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite!”.
La rândul său ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat, că angajamentul românilor faţă de democraţie, statul de drept şi lupta împotriva corupţiei, "demonstrat atât de clar la alegerile din luna mai", îi inspiră pe americani.