Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


“Lista neagră” iscă tensiuni în PSD

Tensiuni în PSD după ce Comitetul Executiv al formațiunii a decis schimbarea lui Şerban Nicolae de la conducerea grupului PSD din Senat și suspendarea lui Robert Negoiță timp de 6 luni din partid. Codrin Ștefănescu spune că vor mai urma și alții, arătând că există o așa numită listă neagră a membrilor care urmează să fie sancționați. Premierul susține însă că lui Codrin ștefănescu i s-ar potrivi meseria de scenarist.

”Mi-au spus câţiva colegi de încredere că a apărut în partid Lista Neagră din PSD. Am făcut rost de ea. M-am uitat peste numele de acolo. Sunteţi toţi”, a scris Codrin Ştefănescu pe Facebook iscând ample discutii pe subiect.

"Nu există o listă neagră în PSD. Îi recomand dlui Stefănescu, cred că și-a greșit meseria. Cred că scenarist i se potrivea. Acest lucru trebuie să înceteze și să dăm dovadă de responsabilitate. Afirm încă o dată – nu există o listă neagră în PSD", a spus Viorica Dăncilă, la Brăila, conform Mediafax.

Referitor la suspendarea lui Robert Negoiță și înlocuirea lui Șerban Nicolae de la șefia senatorilor PSD, Dăncilă a susținut că nu-i place conflictul, dar este foarte ”fermă„ atunci când colegii acționează împotriva partidului.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, respinge și el acuzațiile și dă asigurări că nu face nimeni liste negre în partid. Mihai Fifor vorbește însă despre disciplina de partid, care trebuie respectată.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a respins joi seara idea unei liste negre precizand ca totul este o poveste. El a dat asigurari ca nimeni nu-i va da afară pe Codrin Ştefănescu, Cătălin Rădulescu sau Liviu Pleşoianu din partid. Fifor spune, însă, că la congres a fost o competiţie deschisă, iar unii au câştigat şi unii au pierdut. ”Dacă eşti un bun coleg, după ce s-a terminat competiţia, strângi mâna celor care au câştigat şi continui lupta, nu înseamnă că de a doua zi începi să-i injuri pe ăia pe care nu ai reuşit să-i înfrângi”, a spus Fifor la antena 3.

”Aţi ataca un coleg în public nu este un lucru care să îţi facă cinste. Dacă eşti un om vertical şi un om corect şi un bun coleg de partid spui ce ai de spus în forul tău statutar. a mai spus Fifor.

De cealalta parte, Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a vorbit la Digi24 despre suspendarea sa din PSD. El spune că Gabriel Mutu, cel care i-a cerut suspendarea din partid, este și cel care i-a preluat funcția de vicepreședinte al PSD. Negoiță mai spune că unii social-democrați s-au temut că luările sale de poziție ar fi „contagioase”.

Comitetul Executiv al PSD a decis miercuri seară înlocuirea lui Şerbam Nicolae de la conducerea grupului PSD din Senat. În aceeaşi şedinţă a fost decisă suspendarea pentru şase luni din partid a lui Robert Negoiţă.