Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Preda: PSD, o barcă în derivă. E momentul pentru responsabilitate, nu pentru ping-pong

cristian_preda_psd_barca_deriva.png

Cristian Preda nu vede schimbări reale în PSD
Cristian Preda nu vede schimbări reale în PSD

PSD este o barcă în derivă, pe care nu sunt prea mulți marinari care să ia cârma, declară la RFI fostul europarlamentar Cristian Preda, membru PLUS. Declarația sa vine în contextul schimbărilor de la vârful partidului de guvernământ și preconizatei remanieri a Cabinetului Dăncilă.

Cristian Preda spune că PSD ”e un partid care a fost decredibilizat masiv în ultima perioadă și s-a văzut la urne, în 26 mai, lucrul ăsta și pe de altă parte e un partid în criză de personal politic. E evident că avem în momentul ăsta la Palatul Victoria miniștri foarte slabi și mi se pare că în interiorul PSD nu există o dorință reală de a căuta pe cineva mai bun (...). E o barcă în derivă, pe care nu sunt prea mulți marinari care să ia cârma”.

Fostul eurodeputat comentează și apariția pe plaja din Sulina a premierului Viorica Dăncilă, președintelui executiv al PSD, Eugen Teodorovici și a secretarului general, Mihai Fifor: ”Asistăm la o transformare a politicii în ceva derizoriu. Trebuie spus că la Sulina unde a mers doamna prim-ministru se ținea o școală de vară pentru românii din comunitățile din străinătate (...). Au ratat o ocazie bună de a ne spune ce vor să facă din perspectiva plecărilor masive. Am fi vrut să ascultăm noi, publicul larg, cetățenii, ce gânduri are doamna Dăncilă despre comunitățile de români din străinătate, de ce pleacă românii, e vreo legătură între guvernarea ei și plecarea românilor, cum poate fi îmbunătățită predarea limbii române în comunitățile din străinătate (...). În loc să discutăm despre aceste chestiuni importante, cred că totul s-a redus la o soi de critică vestimentară, adică la toate poveștile astea care sunt bune pentru o lume tabloidizată, în care vedem cât de înflorat era capotul, cum jucau ping-pong și așa mai departe. Deci de asta spun că totul e dus în derizoriu (...). E momentul pentru responsabilitate și nu pentru ping-pong”.

 

 

 
Cristian Preda, despre situația din PSD și posibila remaniere guvernamentală