Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Cristian Preda, PLUS: În PNL încă sunt ecouri ale simpatiei pentru PSD

Cum partide lege AUR anti LGBT Cristian Preda.png

Cristian Preda critică proiectul anti-LGBT anunțat de AUR (Foto: arhivă RFI)
Cristian Preda critică proiectul anti-LGBT anunțat de AUR (Foto: arhivă RFI)

Noi contre politice în sânul Opoziției. Declarațiile eurodeputatului liberal Rareș Bogdan sunt ridicole, spune la RFI fostul parlamentar european Cristian Preda, membru PLUS.

Rareș Bogdan a anunțat că o susține pe Carmen Avram, eurodeputată PSD, legat de mandatul din comisia Agri.

Cei doi foști jurnaliști deveniți între timp oameni politici i-au criticat într-o intervenție la Antena 3 pe președintele Franței, Emmanuel Macron și pe liderul PLUS și al grupului ”Renew Europe”, Dacian Cioloș, pe care îi acuză că ar duce o politică agricolă periculoasă pentru România.

Cristian Preda le recomandă celor doi eurodeputați PNL și PSD să fie mai reținuți în declarații: ”Recomandarea mea amicală către Rareș Bogdan și Carmen Avram e să se uite mai atent la felul în care funcționează Parlamentul European (...). Mi se par un pic ridicole declarațiile despre felul în care cei doi se vor opune altor doi membri ai comisiei de agricultură nu se știe pentru ce”.

Fostul eurodeputat amintește că Rareș Bogdan a fost ”un suporter înfocat” al USL: ”Nu vreau să fiu răutăcios, dar părerea mea este că în PNL mai sunt ecouri ale simpatiei pentru PSD, inclusiv domnul Rareș Bogdan, care a fost un suporter înfocat al USL pare să vorbească mai degrabă cu gândul la această fericită epocă în care el și Antena 3 fraternizau. Carmen Avram și Rareș Bogdan de altfel au făcut această declarație de simpatie la fix șapte ani de la suspendarea lui Traian Băsescu, e un soi de aniversare jurnalistică a acestui gest care a destabilizat profund scena politică și ale cărui costuri le plătim până astăzi”.

 

 

 
Cristian Preda, despre Rareș Bogdan și Carmen Avram