Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Când își anunță partidele prezidențiabilii?

dap_3328.jpg

Palatul Cotroceni
Image source: 
presidency.ro

PSD anunță candidatul la Cotroceni pe 3 august. Alianța 2020 USR-PLUS nominalizează prezidențiabilul în maximum o săptămână și jumătate.

Congresul PSD pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale va avea loc în 3 august, anunţă secretarul general al partidului.

Mihai Fifor a precizat data într-o emisiune la RTV după ce liderul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, vineri, la Brăila că partidul va organiza un nou congres, la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august, în care va fi desemnat candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

Potenţialele nume sunt Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae, Călin Popescu Tăriceanu sau un independent.

De partea opoziției, președintele USR Dan Barna a declarat, pentru Mediafax, că este posibil ca la finalul acestei săptămâni sau în maximum o săptămână și jumătate Alianța 2020 USR-PLUS să anunțe candidatul la alegerile prezidențiale.

La începutul lunii, USR a anunțat că partidul va decide în Congresul, care va avea loc în această sâmbătă, asupra susţinerii candidatului la prezidenţiale. Patru membri USR s-au înscris în competiţia internă, printre care şi preşedintele formaţiunii Dan Barna.

USR și PLUS se află în negocieri pentru a stabili candidatul Alianței pentru un mandat la Cotroceni. Liderii celor două formațiuni au explicat că va fi un tandem al Alianței USR-PLUS. Dacă Dan Barna va fi prezidențiabilul, atunci Dacian Cioloș va fi propunerea de premier sau viceversa.