Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Pop, după raportul GRECO: Secția de anchetare a magistraților nu trebuie desființată

Liviu Pop an scolar elevi clasa.jpg

Liviu Pop critică Guvernul Orban, pentru ”haosul” legat de începerea școlii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)
Liviu Pop critică Guvernul Orban, pentru ”haosul” legat de începerea școlii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)

Secția specială pentru anchetarea magistraților trebuie menținută. Iată ce declară la RFI senatorul PSD Liviu Pop, după publicarea raportului GRECO–Grupul Statelor împotriva Corupției, organism al Consiliului Europei.

Raportul GRECO critică autoritățile române pentru progresele insuficiente în combaterea corupției.

Potrivit documentului, secția specială de anchetare a magistraților este privită ca o anomalie ce ar putea fi folosită necorespunzător în sistemul judiciar.

Liviu Pop consideră că raportul GRECO este insuficient argumentat: ”Guvernul României nu poate da curs unor recomandări care intră în contradicție cu Constituția României și cu deciziile CCR, care sunt obligatorii pentru toate autoritățile publice din România”.

Senatorul PSD consideră că secția specială de anchetare a magistraților trebuie păstrată: ”Personal, nu cred că trebuie să desființăm această secție, pentru că au fost argumente suficiente care au dus la validarea acestei secții și dacă vreți, inclusiv punctul de vedere al președintelui CSM-ului, care a argumentat clar acest lucru. Dacă GRECO ne va spune de ce a fost mai bună această secție la DNA și nu este bună la Parchetul General, atunci cu siguranță vom afla și alte păreri pro sau contra”.