Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alina Gorghiu, după rapoartele GRECO: PSD să termine cu politica struțului

PNL face apel la premierul Viorica Dăncilă să anunțe că va implementa recomandările din rapoartele GRECO, declară la RFI senatoarea liberală Alina Gorghiu. GRECO critică autoritățile române pentru progresele insuficiente în combaterea corupției. Grupul Statelor împotriva Corupției cere desființarea secției speciale de anchetare a magistraților.

Alina Gorghiu face un apel la primul-ministru ”să anunțe angajamentul ferm că recomandările GRECO vor fi implementate în cel mai scurt timp. Faptul că există astfel de rapoarte înseamnă un sprijin pentru România, un avantaj, pentru că ne ajută să înțelegem ce trebuie modificat în legislație, pentru a reveni la standardele pe care UE ni le impune”.

Senatoarea PNL critică ”atitudinea nocivă” a PSD în privința legilor justiției: ”Ce mă frământă pe mine în acest moment e atitudinea PSD de tipul: nu mai vrem să facem nimic referitor la justiție. Consider că e o atitudine nocivă și pot trage concluzia că PSD dorește să conserve ceea ce s-a greșit (...). Nu poți să te porți ca un copil mic, care își ia jucăriile și pleacă, în momentul în care te supără ceva”.

Alina Gorghiu o ironizează pe Viorica Dăncilă: ”Sper ca doamna Dăncilă să priceapă că avem obligația să transpunem acest raport și să-l luăm în discuție de urgență în Parlament, să exprimăm opinii și să le transpunem în legislație (...). Mă aștept să termine cu politica struțului, cu plimbările de pe plaja de la Sulina, că tratamentul la mare cu picioarele în nisip nu ajută statul de drept”.

 
Alina Gorghiu, despre lipsa de reacție a premierului Dăncilă după rapoartele GRECO