Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Buzatu (PSD): Klaus Iohannis se vrea un tătuc al națiunii, crede că poate da ordine Guvernului

PSD îi răspunde pe un ton dur președintelui Klaus Iohannis, care a criticat coaliția de guvernare după publicarea rapoartelor GRECO privind statul de drept.

Secția specială de anchetare a magistraților nu trebuie desființată, spune la RFI liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. El îl acuză de ”prefăcătorie” pe Klaus Iohannis, care se poartă în opinia sa ca un ”tătuc”, prin indicațiile date Guvernului.

Dumitru Buzatu îl consideră pe președintele Klaus Iohannis o simplă marionetă: ”După întâmplarea dramatică cu Liviu Dragnea, președintele Iohannis pare că a prins aripi. Din nou, a proferat fel de fel de insulte, acuze la adresa PSD, își manifestă într-un mod ultra-obedient față de orice organism exterior României, interpretând și greșit unele dintre textele respective și neținând cont de faptul că multe dintre statele europene nu aplică ele recomandările unor asemenea organisme (...). Eu sper să înțeleagă cetățenii români prefăcătoria de care dă dovadă președintele Iohannis”.

Liderul PSD Vaslui afirmă că ”în gândirea președintelui Iohannis care se vrea și tătuc acum al națiunii, evident, încercând să sugereze că poate să dea dispoziții, ordine, să forțeze activitatea guvernamentală (...), Guvernul nu mai joacă nici un rol, decât de executant al ordinelor domniei sale”.

Va desființa PSD secția specială de anchetare a magistraților, așa cum cere raportul GRECO? ”Eu nu cred că trebuie desființată, ci dimpotrivă, trebuie să mergem mai departe, pe accentuarea responsabilizării magistraților și a răspunderii acestora. Nu poate să existe într-un stat o putere fără nici un control”, spune Dumitru Buzatu.

 
Dumitru Buzatu, despre Klaus Iohannis și rapoartele GRECO