Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale?

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat joi la DC News că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidențiale, nu va da înapoi. Premierul spune însă că opțiunea sa este să meargă în spatele altui candidat.

Viorica Dăncilă nu exclude o candidatură a sa la alegerile prezidențiale din toamnă: "Nu am luat încă în calcul acest lucru, am considerat că voi merge cu un candidat, iar eu ca prim-ministru și președinte PSD îl voi sprijini. Dar nu vreau să creadă că sunt un om laș. Dacă partidul îmi va cere acest lucru și va crede că este singura soluție, voi accepta ceea ce spune partidul. Dar în acest moment, eu cred că este bine să avem un candidat și eu să sprijin acel candidat (...). Dacă nu există o altă opțiune care efectiv să ne ducă spre turul doi, dacă partidul va cere, nu voi face un pas înapoi, dar opțiunea mea este să merg în spatele altui candidat".

Președinta PSD consideră că prezidențiabilul din partea formațiunii sale trebuie să maximizeze șansele partidului: "Vrem să avem un candidat care să maximizeze șansele Partidului Social Democrat (...). Am vorbit în partid, am introdus în sondaje pe toți cei care și-au exprimat această opțiune, de a fi candidatul Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale. Tot în sondaje am introdus și un alt candidat, nu am dat nume, să vedem dacă există această opinie, că ar trebui să avem un candidat din exterior, am introdus și candidatul ALDE, pe Călin Popescu Tăriceanu. Am o primă evaluare, acum vreau să fac un nou sondaj, până când vom anunța candidatul, astfel încât primii doi trei să vedem cum stau în sondaje".