Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


USR și-a ales candidatul la prezidențiale: Dan Barna

Uniunea Salvaţi România și-a desemnat sâmbătă candidatul la alegerile prezidenţiale.  Dan Barna a fost votat candidatul USR la alegerile prezidențiale, cu 324 de voturi. 

 

Actualizare Dan Barna este propunerea USR pentru Cotroceni. Dan Barna a fost votat candidatul USR la alegerile prezidențiale, cu 324 de voturi. Mihai Goțiu a adunat 134 de voturi

Actualizare:  Dan Barna: Am devenit în doar 3 ani o forță. Suntem la egalitate cu partidele care sunt la putere de zeci de ani. USR nu va fi niciodată PSD sau PNL. Va rămâne un partid viu. Este remarcabil ce am reușit să facem în doar 3 ani, dar nu putem schimba lucrurile fără să avem puterea. (...) vom ajunge cu siguranță să guvernăm această țară. Acesta este obiectivul nostru."

Actualizare:  "Ne-am dorit un partid modern și pro-european, nu putem să nu ne gândim și la protecția mediului."  - spune, pe scenă, Mihai Goțiu

Actualizare: A fost votată o sesiune de 30 de minute de întrebări din partea delegaților

Actualizare:  Se solicită din sală o nouă dezbatere între candidați. Aceasta nu e în program 

Actualizare: Cei patru candidați au câte 15 minute să își prezinte programele 

Actualizare: A fost aprobată ordinea de zi și au fost validați candidații

În cursa internă pentru a fi desemnat candidat la prezidenţiale s-au înscris Dan Barna, Mihai Goţiu, Dragoş Dinulescu şi Dumitru Stanca.

În două săptămâni anunțăm candidatul USR –PLUS la prezidențiale, a transmis aseară Dan Barna, la Digi24. Socoteala bună face prietenia bună, a afirmat  Barna, cu referire la negocierile pe care le poartă cu  PLUS în privința colaborării în alegeri și a tandemului președinte-premier pe care Alianța îl va propune.